itt van minden, amit a benzinárstop végéről tudni kell: ennyibe fog kerülni mától!

2022. december 7., szerda
FONTOS, hogy mindenki tudjon róla!

Egész egyszerűen tarthatatlanná vált a helyzet a magyar benzinkutakon. Bár már az utóbbi hetekben is volt arról szó, hogy a kormány kivezeti az üzemanyagra bevezetett árstopot, eddig arról szóltak a hírek, hogy januárig nem lesz probléma. 

Csakhogy az utóbbi napokban az autósok szinte keresve sem találtak üzemanyagot, ahol pedig véletlenül mégis benzinre vagy dízelre bukkantak, ott többórás sort kellett kivárniuk, hogy csurranjon-cseppenjen valami.

Ahogy fogyott az üzemanyag a kutakon, úgy zártak be sorra a töltőállomások, a kezelhetetlen helyzet pedig odáig vezetett, hogy a kormánynak közbe kellett lépnie.

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója rögtön közölte is, hogy

A SIMA, 95-ÖS OKTÁNSZÁMÚ BENZINÉRT 641 FORINTOT, MÍG A NEM PRÉMIUM GÁZOLAJÉRT 699 FORINTOT KELL FIZETNI LITERENKÉNT MOSTANTÓL.

A kormány több mint egy évvel ezelőtt, 2021. november 15-én határozta meg az üzemanyag legfelső árát 480 forintban. Az intézkedés első körben három hónapra szólt, majd többször is meghosszabbították.

Az elmúlt időszakban azonban egyre nagyobb méreteket öltött az üzemanyaghiány a magyar kutakon, a töltőállomások közelében kígyózó sorok voltak láthatók országszerte. 

A Mol korábban arról tájékoztatott, látja a pánikvásárlás hatásait, de leszögezte, az ársapka miatt nem tud több üzemanyagot behozni külföldről.


Megtekintések száma: 9442

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet