Izrael és Washington fogja kirobbantani a harmadik világháborús kataklizmát?

2017. július 12., szerda




Óriási fenyegetést jelentenek a jövőben a világbékére, ami valójában sosem jött el. - állítja Paul Craig Roberts professzor, aki ennél is elgondolkodtatóbb dolgokat állított.

Ha valaki, akkor Ronald Reagan volt pénzügyi államtitkárára, és a Wall Street Journal szerkesztőjére érdemes hallgatni politikai elemzés terén. Paul Craig Roberts ugyanis sokmindent látott, tapasztalt, és egyes a jövőre vonatkozó hasonló jellegű jóslatai korábban is bejöttek már.

„Washington és Izrael fenyegetést jelentenek a békére. Washington világhegemóniát akar és Izrael pedig a Közel-Keleten akar hegemóniát" – állítja.

A legelején tisztázni kell néhány dolgot, hogy azonnal világossá váljanak az összefüggések. Az egyik az, hogy két ország áll az amerikaiak, és így Washington világuralmának útjába.

Az egyik Kína, a másik pedig értelemszerűen Oroszország. Kína már egy ideje globális pályára játszik. Ez azt jelenti, hogy már egy ideje vannak olyan törekvései, hogy belépjen a globális „csatamezőre”, felléptesse bábuit a sakktáblára.

Folyamatosan fegyverkezik, mintha csak háborúra készülne, valamint próbálja megerősíteni a gazdaságát.

Korábban már több bennfentes is megdöbbentő információkat szivárogtatott ki, melyek megmagyarázták, hogy Washington milyen módon törölné el eme két ország hatalmát. Megelőző atomcsapásokkal félemlítenék meg, és lehetetlenítenék el a nagyhatalmakat.

Ezt persze nehéz elképzelni, pláne azt, hogy egy ilyen döntés a kongresszusban szülessen meg. De ne feledjük, Amerika az a nemzet, mely képes volt háborút provokálni csak azért, hogy egyes távol keleti országok, így Afganisztán olajára rátegye a kezét.

Két ország és egy harmadik egy része áll Nagy Izrael útjában. Izrael mindig is meg akarta szerezni Libanon déli részének vízforrásait.

Ez az, amiért Szíria és Irán Washington célkeresztjében volt, és amiért kirobbant egy soha céget nem érőnek tűnő konfliktus.

Sokan úgy gondolják, hogy USA Oroszország felé jelentkező folyamatosan feszült ellenségeskedése nem egy diplomáciai malőr. EZ egy szándékos stratégia, és kommunikáció.

Az oroszok egy része ugyanakkor dűlőre akarna jutni az amerikaiakkal, akiknek az a szándékuk, hogy Oroszország kontroll alatt legyen tartva, és el legyen szigetelve.

Mindenki meg van győződve róla, hogy a történelem Amerikát választotta arra, hogy uralja a világot. Mintha ennek szükségszerűen így kellene lennie. Amerika pedig ál naivan felvállalta a világ csendőrének a szerepét.

Mivel Izrael irányítja az USA közel-keleti politikáját, Izrael irányítását arra használja, hogy Washington eltávolítsa azon akadályokat, amelyek Izrael terjeszkedése előtt állnak.

Gondoljunk csak bele, mi minden sikerült Izraelnek. Megdönteni Saddam Hussein hatalmát. Káoszt hoztak a közel-keletre. A szíriai háborút különféle háttérszálak segítségével kirobbantották.

Azzal, hogy Oroszország és Kína alábecsüli a háború kockázatát, nem tudják mozgósítani a világ ellenállását Washington vakmerő játéka ellen és ennek következtében lehetővé teszik azt, hogy az USA a háború felé mozduljon.

Nem tudni, mikor, és pontosan hogyan mérgesedhet el a viszony. Hamarosan végérvényesen szétverik az Iszlám Állam maradékát is, és a kisebb „összefogásoknak” vége szakadt. Sokak szerint ekkor fognak ismét kiújulni az érdekellentétek, és bekövetkezni egy esetleges kataklizma, mely véget vet az amúgy is csak illúziószerű „békének”.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség összeesküvés politika háttérhatalom


Megtekintések száma: 52780





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet