​Jakab Ferenc: Magyarországon brutálisan tombol a járvány Európához képest

2020. szeptember 16., szerda
A virológus szerint már lehet látni, hogy a halálesetek a következő hetekben nagyon meg fognak emelkedni.

"Senkit ne tévesszen meg az, hogy most elsősorban a fiatalok fertőződnek, és ne higgye, hogy az idősebb korosztály biztonságban van. Sajnos ez egyáltalán nem igaz" -

mondta Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai Kutatócsoportjának vezetője egy online beszélgetésen, amelyről a 444.hu számolt be.

Jakab Ferenc azt is hozzátette, a napi adatok alapján egyre többen vannak lélegeztetőgépen, és "80 százalékuk sajnos sosem jön le a lélegeztetőgépről".

"Ha a szimpla adatokat nézzük, már lehet látni, hogy a halálesetek a következő hetekben nagyon meg fognak emelkedni"

- mondta a virológus.

Az elmúlt napokban folyamatosan emelkedett az elhunytak száma. 

A szerdán közölt legfrissebb adatok szerint pedig 24 óra alatt 8 beteg hunyt el. Utoljára május 29-án volt ilyen magas a halálozások száma.

A 444.hu emlékeztet, hogy a halálozások számának alakulása azért is fontos, mert a kormány a második hullámban elsősorban ezt, és nem a fertőzésszámot figyeli.

A lap azt is hozzáteszi, hogy a pécsi virológusok már múlt héten felhívták a figyelmet a floridai példára. Eleinte ott is főleg a fiatalok körében terjedt a vírus, aztán 4-5 hét alatt továbbadták az idősebb korosztálynak. 

A halálozási számok pedig újabb 2-4 héttel később kezdtek emelkedni.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 28888

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet