​Japán külügyminisztere bejelentette az ország "soknemzetiségű társadalommá" való átalakításának tervét

2021. január 16., szombat




A japán külügyminiszter bejelentette, hogy a tömeges bevándorlás ösztönzésével és a külföldi lakosok szavazati jogának megadásával "Japánt egy soknemzetiségű társadalommá kell alakítani".

-írja az ÚJVilágtudat.

Toshimitsu Motegi a Liberális Demokrata Párt (LDP) politikusa, és 2019 szeptembere óta az ország külügyminisztere.

Egy kérdezz-felelek beszélgetés során Motegi elmondta, hogy "nemzeti elképzelése" azt jelenti, hogy Japánt a 21. században egy "diverzifikált, többnemzetiségű társadalommá kell alakítani" a világ minden tájáról érkező tömeges bevándorlás útján.

Ezt úgy is el lehetne érni, ha elismerik az angolt az ország második nyelveként, és "választójogot adnak a letelepedett külföldieknek".

Az ország lakossága etnikailag 98,1% japán, a következő legnépesebb etnikum a kínai, csupán 0,5%-os aránnyal.

Az országban rendkívül alacsony a bűnözés, és a terrorizmus nagyon ritka. 

Még 2017-ben, a menekültválság csúcspontján kiderült, hogy Japán megtagadta a menekültek 99%-ának belépését az országba, és 2016-ban mindössze 28 kérelmet fogadott el.

Még 2018-ban az Egyesült Államokban a baloldaliak azt kezdték követelni, hogy Japán vegye át a multikulturalizmust, mert egy félig japán teniszező, akinek az apja haiti-amerikai, megnyerte a US Open-t.

A Daily Beast egyik cikkében Jake Adelstein, "Japánnak olyan 'idegen vérre van szüksége', mint Naomi Osakáé" című cikkében elismerte, hogy a korlátozott bevándorlás, az etnikailag homogén Japán miatt alacsony a bűnözés, és hogy évente a lövöldözések száma egyjegyű, de azt állította, hogy ennek oka az erős rendészeti és fegyverzet-ellenőrzési törvény.

Forrás: ÚJVilágtudat


Megtekintések száma: 35177





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet