Japánban is hamis ballisztikus rakéta riadó történt: mekkora az esélye ennek?

2018. január 17., szerda
Hawaii után most Japán... Nincsenek véletlenek, és valami készülődik?

Japánban pár percre téves riadót hirdetett kedden az NHK közszolgálati televízió honlapja, azt állítva, hogy Észak-Korea rakétát lőtt ki, s ezért az emberek keressenek menedéket.

Érdekesség, hogy múlt héten, helyi idő szerint szombat reggel, az Amerikai Egyesült Államokhoz tartozó Hawaii-on emberek tucatjai kaptak arról sms-t, hogy rakétatámadás éri a szigetet, keressenek menedéket, ez nem gyakorlat.

Az MTI arról számolt be, hogy helyi idő szerint 5 perccel este hét előtt jelent meg a honlapon a felhívás:

Úgy tűnik, hogy Észak-Korea rakétát lőtt ki. Keressenek menedéket az épületekben vagy a föld alatt.

Érdekes az egészben, hogy aztán kiderült, hogy ez egy téves riasztás volt, és alig 5 perccel később a csatorna közölte, hogy hamis információt tettek közzé, de a magyarázat elmaradt.

Vagyis ahogyan Hawaii esetén, úgy itt sem indokolták meg, hogy történhetett ekkora "baki".

Éppen ezért sokakban kezd összeállni a kép: ezek a hamis rakéta riasztások valójában nem a véletlen művei. Egy végső teszt protokoll főpróbái...

Egyes vélemények szerint így tesztelték mindkét esetben, mindkét helyen a lakosságot arra vonatkozóan, hogy vajon mennyire veszik komolyan az esetleges tényleges támadás és veszély hírét.

Mások szerint magát a telekommunikációs figyelmeztető rendszert tesztelték, ám annyi bizonyos, hogy ezen tesztek azt vetíthetik előre, hogy az USA és Japán is nagyon komolyan számol egy esetleges rakétaháború lehetőségével Észak-Koreával.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség politika atomháború háború


Megtekintések száma: 24681

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet