Jégféreg projekt: titkos nukleáris bázis van a sarkvidék alatt?

2017. április 6., csütörtök
A hidegháborús időszak alatt titokban megépített katonai komplexum létét ma is számos régi dokumentum bizonyíthatja.

Létezett egy titkos projekt, amit mind a mai napig Jégféreg projektként, vagy hadműveletként emlegetnek. Ha igazak az ezzel kapcsolatos hírek, akkor ez lehetett a valaha volt legtitkosabb, legmegdöbbentőbb katonai projekt az elmúlt 70 évben.

Ugyanis ez egy olyan jég és föld alatt helyet kapó bázis létét feltételezi, mely az Arktisz alatt található.

Ez egy olyan szigorúan őrzött katonai létesítmény, melynek létezéséről ma szinte senki sem tud, és csak töredék információink vannak arról, hogy mit is csinálhatnak a bázison, és milyen jellegű kutatások folynak odalenn.

Persze azért több teória is akad, hogy annak idején mi célból építhették: egyesek szerint 600 darab ballisztikus rakétának ad otthont ahonnan Amerika ha szükséges, bárhol, bárkire megsemmisítő erejű csapást tud mérni.

Mások szerint titkos katonai kísérletek, és tudományos kutatások színtere lehet.

Egy másik elképzelés szerint pedig egyfajta idegenekkel közösen működtetett szupertechnológiák, és egyéb rendszerek fejlesztésével foglalkozó állomás lehet.

Hogy ma is működik-e, azt nem tudni, de az biztos, hogy napjainkban is rengeteg furcsaságot - különös fényeket, objektumokat - észlelnek a területen.

1959-ben létesítették a bázist a kiszivárgott titkos dokumentumok szerint. Eredetileg kezdetben annyit tudni lehetett hivatalosan is, hogy egy különleges kutatóvárost szeretnének létrehozni, de még a felszínen.

Aztán idővel a munkálatok megkezdését követően észrevették, hogy a felszínen alig vannak épületek, majd később már azok is eltűntek. Mintha mindent letelepítettek volna egy földalatti komplexumba, méghozzá 8 méter mélyre.

A későbbi hírek már nem hivatalos hírek voltak, csak az ott dolgozó munkások, és tudósok szivárogtattak ki dolgokat. Mint például azt, hogy a föld alatt, a jég alatti város 3 kilométeres kiterjedésű hálózattá alakult az évek alatt.

Különféle csövek, alagutak kapcsolnak össze több gócpontot, ahol szigorúan titkos tevékenységek zajlanak.

Egy mérnök feljegyzései arról számolnak be, hogy a várost a világ első és sokáig az egyetlen hordozható nukleáris atomreaktora működtette, a korát jóval megelőzve.

1967-ben váratlanul jött egy hivatalos bejelentés, miszerint megszüntetik a bázist, és leállítják a földalatti "város" működését, mivel rájöttek, hogy a jég képlékeny, és folyamatos mozgásban van. Állítólag több helyen beomlottak emiatt az alagutak, és nagyon sok terem, struktúra rongálódott meg.

Sokan azonban úgy gondolják, hogy ez az egész csak egy fedő sztori volt, hogy ezek után soha senki se keresse a bázist, vagy merészkedjen a közelébe.

Ezen elmélet szerint talán még ma is működik ez a szupertitkos komplexum.

Mások szerint viszont a hivatalos indoklás azért volt hamis, mert teljesen más okból kellett mindenkinek elhagynia a bázist. A tudósok ugyanis valami olyan dologra jöttek rá, amire nem lett volna szabad. Talán egy idegen életformát fedeztek fel a jég alatt, vagy olyan kísérletek szabadultak el odalenn, amiről nem lett volna jó, ha tudomást szerez a világ.

Bármi is az, ma komoly veszély leselkedhet ránk onnan, ugyanis egy 2016-ban napvilágot látott tanulmány szerint a jég olyan gyors ütemben olvad, hogy rengeteg méreganyagot, és vegyi hulladékot juttat be a tengerekbe, és a környezetbe.

Egyes feltételezések szerint annak idején a tudósok csapot-papot hátrahagyva evakuálták a bázist máig tisztázatlan okok miatt, és még a nukleáris reaktort sem állították teljesen le.

A jelentések szerint egyre több toxikus berendezés, tárgy, és terület olvad ki, így hatalmas mérgezési hullámot szabadítva ki a felszín alól Még ma sem teljesen tiszta, hogy ki ezért a felelős, de az illetékesen valószínűleg nem várják meg, míg minden titok kiolvad a jég alól...

OSZD MEG másokkal is!

összeesküvés titkos katonai projektek titkos katonai kísérletek titkos katonai technológia titkos katonai programok titkos katonai bázis


Megtekintések száma: 57429

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet