Jézus életének hiányzó évei: rejtély, miért nem ír róla a Biblia

2023. április 8., szombat




12 éves korától egy óriási szakadék tátong ránk a szent könyv lapjai közül. Vajon ez az időszak alapjaiban rombolhatná le az Istenről, és a róla alkotott képünket? Vagy az egyház semmisített meg minden erre az időszakra vonatkozó iratot? Valóban volt Jézusnak egy ikertestvére, aki meghalt helyette a kereszten?

Jézus hiányzó életútja

Jézus Krisztus volt a valaha a Földön élt leghíresebb, és egyben legnagyobb befolyásoló erővel bíró ember a Földön. Már ha valóban ember volt, ugyanis sokan egészen mást feltételeznek, és most nem arról beszélünk, hogy Isten fia volt, azaz egy nem evilági lény, emberi testben.

Jézus eredetére, és mibenlétére éppen ezért most nem is térnénk ki. Sokkal jobban foglalkoztat minket az, hogy Jézus életének egyes részei miért hiányoznak szinte teljesen a Szentírásból.

A Biblia ugyanis jókora szakadékot hagy a fiatal Jézus, és a 33 éves Jézus között, és gyakorlatilag a fantáziánkra bízza, mi is történt vele pontosan.

Persze az egyház tagjai, és a szkeptikusok azt vágják rá, hogy a Biblia, és a megváltás mítosz szempontjából nem volt releváns az az életszakasz, ami hiányzik.

Elvégre akkor a Biblia most több ezer oldalas is lehetne. Egy forgatókönyvbe sem írják bele a felesleges részeket, melye nem viszik előbbre a cselekményt.

A baj csak az, hogy ez nem magyarázat a kérdésre: hova tűnt Jézus életének jelentős része? Az, hogy nem került bele a Bibliába, talán még érthető is, de ennek ellenére komoly feljegyzések garmadájának kellene léteznie ezzel kapcsolatosan.

Sokkal inkább azt sejtik egyesek az egésznek a hátterében, hogy az egyház módszeresen törölte Jézus történelmének egy részét, mert az nem éppen beleillő volt az ideológiájukba, és az Istenről, valamint Jézusról alkotott képükbe.

Jézus kitörölt múltja

Eredetileg ezek a Jézus korai éveiről szóló írások, leírások is szerepeltek a Bibliában, azonban az 553-as zsinaton azt a német-római császár parancsa szerint ki nem törölték belőle, az összes teremtéstanra és reinkarnációra vonatkozó résszel együtt. Egyszerűen ezt kívánta az érdekük.

Az apokrif iratok ugyanis nagyon az egyistenhitnek ellentmondó dolgokat írtak le. Ezeket persze nem tudni, hiszen nincsen hiteles forrás, csak néhány tucatnyi fennmaradt, ismeretlen forrású feljegyzés, és sejtés.

Ezek egy része teljesen bizarr módon ír Jézusról. Az egyik ilyen állítólagos a múltban már megsemmisített apokrif evangélium arról írt, hogy Jézusnak 1200 inkarnációja volt a Földön, ezek közül az első az emberiség-megteremtésével kezdődött, Kr.e. 445.508-ban.

Ekkor jött a Földre Jézus, de előtte más bolygókon már számos életet élt. Ez egy az egyben azt jelenti, hogy írott kijelentés utal arra, hogy más bolygókon is van élet.

Az egyház pedig ezt nem akarta, hogy az emberek megtudják, mivel romba is dönthetné az istenről, és Jézusról kialakult képet. Bár ma már az egyház hatalmának fennmaradása érdekében erősen nyitnak az idegenek lények létezésének lehetősége felé, akkoriban ez annyira megbotránkoztatta őket, hogy az ezeket említő iratokat megsemmisítették.

Csak néhány ismeretlen eredetű átirat maradt fenn, melyek említést tesznek ezek tartalmáról.

Két Jézus élt egyszerre?

A Jézus korai éveit leíró dokumentumok azért is maradtak titokban, mert az ismert megváltás történetet alaposan megkavarták volna azzal, hogy látszólag két Jézusról is írnak.

Egyes elméletek szerint ugyanis a dokumentumokban olyan utalások voltak, melyek egy Jézusnál 10 évvel fiatalabb ikertestvérre is kitérnek.

Szinte teljesen megegyezett a kinézetük, és gyakorlatilag ezt kihasználva alapították meg a kereszténység vallását, ahogyan ma ismerjük.

Ugyanis míg az egyik Jézus meghalt a kereszten, a másik "eljátszotta" a feltámadást, így egy olyan örök érvényű legenda, egy olyan történet születhetett, mely az egész emberiségre óriási hatással volt, és több milliárd embernek adott hitet a túlvilágban, és az örök életben rejlő igazságra.

Persze adódik a kérdés: Aha Jézus földönkívüli volt, aki képes volt másokat feltámasztani, miért nem támasztotta fel saját magát? Egyes elméletek éppen ezt állítják, azonban a két Jézus elmélet szerint noha Jézus idegen lény volt, nem halhatatlan.

Csupán egy másik faj képviselője. Ahogyan az orvosaink ma meg tudnak menteni egy embert az agyhalálból, úgy ő is képes volt modern rejtett technológiák által feltámasztani halottakat – Lázárt például – de ő maga nem tudta megkerülni a halált.

Ezért ikertestvérét használta fel arra, hogy egy örök érvényű megváltás történetet hozzon létre. Ez egy óriási csalásként lett volna interpretálva, és megvonta volna a Jézus-mítosztól Jézus alanyi jogon járó csodatévő, isteni képességeit.

Ezt az egyház pedig nem hagyhatta, és örökre a földdel tette egyenlővé az összes írásos emléket, ami erről megemlékezett. Ha ugyanis egy perdöntő bizonyíték kerülne elő erről, az minden emberben megváltoztatná a valláshoz fűződő viszonyát…

rejtély rejtélyek összeesküvés vallás jézus isten biblia feltáró eltitkolt tények egyház


Megtekintések száma: 281245





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet