Jézus emberi mivoltát kérdőjelezi meg egy ősi, Egyiptomból származó szöveg?

2017. május 14., vasárnap
Az emberiséget talán nem is egy emberi lény váltotta meg a bűneitől?

Jézus Krisztusról ma a világ lakosságának jó része úgy gondolja, hogy ember volt, ugyanakkor egy isteni lény, aki különleges képességekkel rendelkezett, és képes volt legyőzni a halált is, miután keresztre feszítették.

Egy ősi egyiptomi szöveg azonban olyan dolgokról árulkodhat Krisztus kilétével kapcsolatban, melyek egészen más megvilágításba helyezhetik őt.

Két egymástól elválasztott szövegben is utalásokra leltek, melyek Jézus eredtét feszegetik. A jelenleg New Yorkban, a Morgan Könyvtárban és Múzeumban tárolt iratok több ezer évesek.

Az egyik szöveg keletkezése valamikor 1.200 évvel ezelőttre tehető, és kopt nyelven írták. A szöveg megdöbbentő részletességgel ír arról, hogy Poncius Pilátus és Jézus a keresztre feszítés előtti éjszakán együtt vacsoráztak.

A szövegek szerint maga a Poncius Pilátus felajánlotta, hogy saját fiát küldi a keresztre Jézus helyett, aki ezt nem fogadta el.

A szövegek arról is említést tesznek, hogy a római katonák azt mondták Júdásnak, hogy csókolja meg Jézust, így mutatva, hogy pontosan ki is ő, mivel képes volt az alakváltásra.

Sokak szerint a szöveg egyértelműen arra utal, hogy Jézus képes volt változtatni az alakját. Hogy ez egy isteni képesség volt-e, vagy valami más, azt nem tudja senki, de feltételezhető, hogy egyfajta alakváltó idegen lény lehetett.

A meredek elképzelésnek egyre több híve van, ugyanis ezt a teóriát már régebbe is felvetették Jézussal kapcsolatan. Ez megmagyarázná, hogy miért rendelkezett olyan sok csodatévő képességgel az emberek számára.

Több utalás is van rá - még a Bibliában is - hogy Jézusról nem tudták, pontosan hogyan néz ki. Ezekben a kopt szövegekben említést tesznek arról, hogy hol feketeként, hol sárga bőrűként, de volt, mikor hófehér bőrű aszkétaként mutatkozott.

Nem tudni, hogyan tett szert erre a képességre. Lehetne éppenséggel egy isteni tulajdonság.

Azonban, ha biológiailag akarjuk megmagyarázni, akkor az alakváltó képesség egy magasabb szintű fai eredetet feltételez - állítják az elmélet hívei.

Jézust bár keresztre feszítették, nem halt bele a keresztre feszítésbe, és később a mennyországba távozott, mely visszavitte őt Isten országába, ami ezen értelmezés szerint egy másik csillagrendszer lehetett.

Jézus tehát egy földönkívüli faj egy képviselője lehetett, aki megváltotta az emberiséget a bűnei alól.

Azért volt erre szükség, mert az idegenek jobbnak látták, ha létezik egy erkölcsi fék, mely végleg visszatart minket egymás és önmagunk pusztításától, nyomorba taszításától. ha valaha lesz második eljövetel, az szintén az idegenek által fog bekövetkezni.

Az első igazi kapcsolatfelvétel a földönkívüliekkel tehát egyúttal Jézust is magával hozhatja...

OSZD MEG másokkal is! 

rejtély rejtélyek idegen idegenek összeesküvés vallás jézus


Megtekintések száma: 82388

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet