Jézus hiányzó gyerekkorát tárja fel egy nemrég napvilgára került titkos evangélium

2019. november 11., hétfő
A Bibliából annak idején a niceai zsinaton rengeteg dokumentumot "téptek ki", illetve eleve nem kerülhettek bele a Szent Könyvbe.

Az ok egyszerű volt:

árnyalták volna a jézusi képet, ezt az egyház pedig nem akarta.

Az egyház ugyanis a Vatikán hatalmának megszilárdításában volt érdekelt, ehhez pedig egy egységes és "tiszta " Jézusra volt szükség.

A Tamás evangéliumaként emlegetett apokrif irat azonban nem csak Jézusról, hanem annak hiányzó éveiről, a gyerekkoráról ír.

Erről az életszakaszról a Biblia szinte semmit nem ír, van egy nagy szakadás a születése után, aztán csak a felnőtt Jézussal "találkozunk" legközelebb a Biblia lapjain.

Tamás evangéliuma azonban számos olyan történetet ír le, melyek Jézussal történek, még a gyerekkorában.Tamás evangéliuma több utalást is tesz a kis Jézusra, és arra, hogy fiatalon mennyire csintalan volt, és hogy állítólag több ízben nem szégyellte használni különleges "varázslatait", és titokzatos erejét.

5 évesen egy pataknál játszva felmarkolt egy kis hordalékot, majd a kezei között 12 papagájjá változtatta

- írja Tamás evangéliuma.

Ez merőben új fénytörésbe hozza Jézust, akiről senki sem tudta eddig, hogy fiatal gyerekként szinte kérkedett képességeivel, és előszeretettel használta is azokat.

OSZD MEG másokkal is!

Forrás: magyarokvagyunk.com

rejtély jézus


Megtekintések száma: 34224

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet