Jézus maga helyett másvalakit küldött fel a keresztre: megdöbbentő állítás látott napvilágot

2021. július 20., kedd




Egy érvekkel alátámasztott elmélet arról beszél, amiről az egyház soha nem tett említést... Egyik saját tanítványát küldte a keresztre maga helyett?

Jézusról, és az életéről, valamint a kereszthaláláról mind a mai napig rengeteg különféle pletyka, és összeesküvés elmélet kering.

Ezek között persze vannak olyanok is, melyek viszonylag meggyőző érvekkel vannak alátámasztva.

Az igazság az, hogy talán soha nem derülhet ki a teljes igazság, hiszen egyrészt kevés történelmi információ maradt fenn Jézusról, másfelől a legtöbb hozzá fűződő dokumentumot az egyház birtokolja, ami valamilyen rejtélyes okból nem akarja ezeket közkinccsé tenni.

Sokak szerint ez amiatt van, mert sötét titkot őriz a Messiás története.

Egy olyan titkot, amire nem sokan számítanak, és ami teljesen megváltoztatná Jézus Krisztus történetét, és megítélését.

A Názáreti Jézus egy új megvilágítás szerint azt a titkot rejti magában, hogy valójában nem ő halt meg a kereszten, hanem az egyik tanítványa.

Méghozzá az, aki állítólag megtagadta Jézust, és árulóvá vált.

Mindjárt látni fogjuk, hogy ezen feltételezés szerint teljesen máshogy történtek a dolgot, mint ahogyan azt a Biblia sugallni akarja.

Az egyház ugyanis nem akarja, hogy a világ tudomást szerezzen róla, hogy Júdás volt az, akit valójában keresztre feszítettek a Golgotán.

Iskarióti Júdást is Jézus biztatja fel, hogy „tagadja meg” vagyis árulja el őt. Persze, hiszen így folytatódhatott a műveleti terv szerinti történet.

Több teológus is megemlíti, hogy Jézus az utolsó vacsorán elküldi Júdást.

Szerintük ez volt az a pont, amikor előkészíttette vele a végleges tervet, és azt, hogy meghaljon a kereszten.

Ezek lehettek az utolsó simításokhoz szükséges órák. Megkereste a római katonákat, elmondta nekik a tudnivalókat, és még Kajafással is találkozót szervezett le.

Mindezek mellé beszerezte a test elkábításához szükséges ópiumot, és egyén kábítószereket.

Júdás valójában Jézus leghűségesebb tanítványa volt, akit már akkor beavatott a Tervbe, amikor a többi apostol csak nézett hülyén és a fejét kapkodta.

A legmegbízhatóbb emberének emlékét még 2000 év elteltével is megköpködik, pedig még az öngyilkossága is teljesen pragmatikus alapon történt.

Éppen ezért teljesen hihető volt az árulás és senki nem feszegette utólag az egész szerepét.

Végül őt magát feszítették keresztre. Az ópium alapú bódítószert egy ecetes szivacsba mártva küldték fel neki, ettől pedig mesterséges kómába esett.

Ekkor szedték le, mert azt hitték meghalt. Az persze a mai napig kérdéses, hogy miért nem jöttek rá a rómaiak, hogy nem Jézust feszítették keresztre, de erre is rengeteg elmélet létezik.

Egyesek szerint mindig is Júdás volt valójában kiszemelve, és az összes tanítás tőle származik, ő volt a kereszténység értelmi szerzője, ily módon mindig is rá fájt a rómaiak foga.

Jézus "csak" az a személy, és próféta volt, aki "eladta" az igét, amit Júdás gyártott.

Ha ez valóban így volt, az teljesen más megvilágításba helyezheti mind Jézust, mind pedig Júdást. Talán nem is véletlen, hogy az egyház soha nem fogja nyilvánosságra hozni az ezekkel kapcsolatos iratokat, melyeket a Vatikán titkos levéltárában őriznek.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek összeesküvés vallás jézus biblia júdás


Megtekintések száma: 144555





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet