​Jön a hétvégi kánikula 37 fokos csúccsal, de pénteken még elviselhető lesz a meleg

2020. augusztus 28., péntek
Az utolsó igazán nyárias napok előtt állunk,. A hajnalok még hűvösebbek, de napközben strandidő lesz.

Folytatódik a napsütéses, meleg, nyárvégi időjárás, hétvégén ráadásul olyan meleg várható, amilyen idén nyáron nem igazán volt még - derül ki az Időkép előrejelzéséből.

Pénteken fátyolfelhős-napos, száraz idő várható, a szélirány déliesre fordul, északnyugaton erős széllökések is lehetnek. A friss hajnalt követően a délutáni maximumok 26 és 32 fok között alakulnak.

Szombaton sok lesz a napsütés, egy-egy frissítő zápor, zivatar a délután második felében legfeljebb a Dunántúlon és az északi megyékben alakulhat ki.

A feltámadó délies szélben 30-36 fokig melegszik a levegő, délen lehet a legmelegebb.

Vasárnap a viharos déli szél még meleget szállít az országba,

mindenütt 30 fok fölött alakulnak a maximumok, délen akár a 37 fokot is elérheti a legmagasabb hőmérséklet. Sok lesz a napsütés, egy-egy zápor csak este érheti el a nyugati határt.

Hétfőre megérkezik a hidegfront, főként a Dunántúlon záporok, zivatarok alakulhatnak. 22-33 fok várható, nyugatra megérkezik a lehűlés, keleten marad tovább a meleg.

Kedden már többfelé lehet zápor, zivatar, de a nap is előbújik majd. 19-33 fokig emelkedik a hőmérséklet, továbbra is keleten lesz melegebb. Erős délnyugati, nyugati szélre kell készülni.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 19690

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet