Jön a következő jégkorszak: évek alatt fog rászabadulnia Földre? Bizarr Naptevékenység és változó klíma jelzi előre!

2018. szeptember 21., péntek




Egy nagyobb hideg periódus kezdete előtt állunk? A Pentagon már titokban készülődik?

Kétheti naptevékenység eredménye egyes tudósok legnagyobb félelmét hívja életre. Egy nagyobb hideg periódus kezdete előtt állunk?

Lehetséges lenne, hogy egy kisebb jégkorszak kezdete előtt állunk? Egyre több kutató aggódik a naptevékenység mostani mérései miatt, ugyanis azok valami folyamatváltozást vetítenek előre.

Először is nem árt tisztázni: sokan kérdezitek, hogy hogyan lehet az, hogy globális felmelegedés van, és mégis egyes hírek már jégkorszakról számolnak be.

A globális felmelegedés ugyanis a tudósok szerint kétesélyes dolog. Nem okoz szükségszerűen felmelegedést. Egy ponton ugyanis leállhat a Golf-áramlat, ez pedig közvetett módon már lehűlést eredményez. A természet, és a Föld folyamatai így kompenzálnak, hogy ne süljön meg a bolygó.

Azonban a nagy hideg előbb egy kegyetlenül meleg időszak még beköszönthet, ez a folyamatokon, és a naptevékenységen is múlik.

A naptevékenység az utóbbi időszakban igen aggasztó volt. A folyamat már évek óta zajlik, egyre csökken a nap erőssége, azonban az utóbbi két hétben még érdekesebb folyamatokat mértek.

Ezek azt sejtetik, hogy lehetséges, - nem biztos - hogy egy hosszabb, hidegebb időszak köszönthet majd be a jövőben, Föld történelmében. A Nap 11 éves ciklusokat követ. 11 év alatt szokta elérni a maximumot, és a minimumot is a naptevékenység. A jelek szerint, amelyeket a Nap megfigyelésével összesítettek, lefelé tendál.

Ezzel, és a jelenlegi folyamatokkal egybevetve néhány klimatológus állítja, beköszönthet egy kisebb jégkorszak.

2020-ig egyáltalán nem vártak a naptevékenységben minimumot, ezért is furcsa a drasztikus zuhanás. Túl korán kezdődik, ez pedig ha csak egy rövidebb időre is, de egy kisebb jeges időszakba taszíthatja a bolygónkat.

Korábban már bekövetkezett egy ilyen mini jégkorszak, és bár ma nagyon nagy károkat okozna, nem semmisítené meg az emberi civilizációt, viszont elképzelhető, hogy több millió ember életébe kerülne.

A legutóbbi hasonlóan kicsi jégkorszak 1645-ben következett be, és 1715-ig tartott, miután ismét elkezdett melegedni a bolygó atmoszférája.

Ha egy ugyanilyen, vagy ehhez hasonló globális lehűlés bekövetkezik, akkor arra kell számítanunk, hogy a Föld átlaghőmérséklete 1,3 Celsius fokkal fog majd zuhanni.

Ez igen nagy érték, ami azt jelenti, hogyha egy állandó jégtakaró nem is keletkezik az északi területeken, de nagyon hideggé válnak a nyarak, és még hidegebbé a telek, sok havazással.

OSZD MEG másokkal is!

katasztrófa tudomány összeesküvés kataklizma


Megtekintések száma: 17846





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet