Jön a magyar rezsimentes ház: közműmentes és nulla forint lesz fenntartani

2021. július 23., péntek
A ház alig 40-50 nap alatt el is készül, környezetbarát és még mobil is!

Itthon már rendelhető a sorozatgyártásban készülő Noah Ház első, 137 m²-es, 50 m² teraszos változata, jelenleg pedig 100+40, illetve a 160+60-as változat gyártmányfejlesztésén dolgozik a cég.

Európában már bejegyezték a szabadalmat, Ausztráliában, az Egyesült Államokban és Kínában pedig folyamatban van a visszaigazolása.

A trevező sokat beszélt arról, hogyan fogant meg a gondolat, az ötlet a fejében ezzel a zseniális találmánnyal kapcsolatban.

Levédette a ház ötletét, szabdalmi terveit, majd elkezdett alapvetően létező rendszereket beleintegrálni.

Noé háza teljesne független, nem kell közművesíteni.

Maga termeli az elektromos energiát, biztosítja a vizet, és mivel talajcsavarokon áll, szétszedhető, és elvihető bárhová. Még törmeléket sem hagy maga után, a természet jóformán érintetlen marad.

A Noah Ház háromféle mérete elég rugalmasságot biztosít, továbbá a belső dizájnban szinte korlátlan variációs lehetőségek rejlenek. Mindazonáltal egy rendkívül gondosan megtervezett ház, aminek minden négyzetcentimétere funkcióval bír. 

Tehát a ház mérete, a belső falak helyzete egyedileg nem nagyon variálható, ám a szobák funkciója bármi lehet.

A házat gyártó cég munkatársai vállalják a házon kívüli egyedi építmények kivitelezését, a napelemeket pedig a tervezett igénybevételhez méretezik, amiben az e-autó töltése is benne van.

Gyakori kérdés még a ház vízellátása.

Nos, a ház összegyűjti az esővizet, majd „kiváló minőségű ivóvizet állít elő belőle”, mondja az ötletgazda.

A tárolt víz akár fél évre is elegendő utánpótlás nélkül, hiszen a vécé öblítésére az úgynevezett szürkevizet használják, felére csökkentve ezzel a vízfogyasztást.

A mosdó, a zuhanyzó és a mosógép által már felhasznált vizet újra tisztítják, és ezt vezetik vissza a vécék tartályaiba.

A külső homlokzati falak hőátbocsátási tényezője például 0,14 W/m²K, ami sokkal jobb az előírt 0,24 W/m²K-nél. Speciális szigetelőanyagot kaptak a falak, sóval, különböző adalékanyagokkal összekevert ledarált cellulóz-hulladékot, ami éghetetlen, és a só révén távol tartja az egereket, bogarakat.

Jelenleg a három közül a Noah 1.3-as kapható, kulcsrakészen, bútorok nélkül bruttó 68,5 millió forintért.

Kezdetben a gyártás Magyarországon lesz, de egész Európában forgalmaznák a házakat. 

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika


Megtekintések száma: 53619

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet