Jön a nagy háború, mely eldönti Európa Sorsát? Erdogan szerint a kereszt és a félhold háborúja jöhet!

2018. június 11., hétfő




Az iszlám csaphat össze a kereszténységgel. A harmadik világháború egy modern keresztesháború lesz?

A török elnök az osztrák kormány azon lépését kritizálta, miszerint több imámot kiutasítanak és számos mecsetet bezárnak.

A politikai iszlám elleni fellépés jegyében Ausztriából kiutasítanak több külföldről pénzelt imámot, és bezárnak hét mecsetet – jelentette be Sebastian Kurz osztrák kancellár pénteken.

A török elnök az osztrák kormány lépését iszlámellenesnek nevezte. Erdogan szerint az új intézkedések a kereszt és a félhold közötti háborúhoz vezethetnek.

– közölte Erdogan egy Isztambulban tartott beszédében.

Ezt csinálják mi pedig tétlenül nézzük? Mi is lépéseket fogunk tenni – tette hozzá.

Ausztriában 360 ezer török felmenőkkel rendelkező ember él, közülük 117 ezren török állampolgárok is. Az elmúlt hónapokban mérgesedett el a helyzet Ausztria és Törökország között, Kurz bevándorlásellenes retorikája miatt és azért, mert az osztrákok ellenzik a török EU-s tagságot.

Sebastian Kurz vezette kormány döntése összefügg azzal, hogy a bécsi török közösséghez kötődő egyik jelentős mecsetben a gallipoli csata megelevenítéséhez gyerekeket katonaruhába öltöztettek, ami társadalmi vitát váltott ki.

A szóban forgó mecsetet az AFP hírügynökség szerint az Ausztriai Iszlám Török Szövetség (ATIB) tartja fenn, és ez közvetlen kapcsolatban áll a vallási ügyek török állami intézményével (Diyanet). Az ATIB utólag szerencsétlennek nevezte a játék megrendezését.

A dpa német hírügynökség szélsőjobboldalinak minősítette az ATIB-ot, és úgy értesült, hogy a bezárandó hat másik mecsetet az Arab Vallási Közösség nevű szervezet tartja fenn.

Herbert Kickl belügyminiszter nem sokkal később közölte, hogy akár 60 imámot is kiutasíthatnak az országból, családtagjaikkal együtt.

Noha az osztrák törvények 2015 óta tiltják az országban tevékenykedő imámok finanszírozását külföldről, az ATIB kijátszotta a törvényt – jelentette ki Gernot Blümel kulturális miniszter, akihez a vallási ügyek is tartoznak.

A török mecsetet azért zárták be, mert ott szélsőjobboldali tevékenység folyt, és mert működését nem engedélyezte az ausztriai muzulmánok ernyőszervezete. 

Az arab mecseteket pedig azért zárták be, mert szalafista nézeteket hirdettek bennük.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes európa politika menekültek bevándorlás


Megtekintések száma: 13851





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet