Jön a "Tiszta tudat"-projekt ​már emlékek törlésével kísérleteznek!

2023. július 23., vasárnap




Hamarosan valóssággá válhat az emlékek törlése... sőt, egyesek szerint ez a technológia már rég rendelkezésre áll, és használják is.

A fájdalmas emlékektől való megszabadulás már itt van a nyakunkon. Néhány éven belül lehetséges lesz, sőt, vannak, akik szerint napjainkban is alkalmazzák már, titkos projektek keretében.

Az emlékek törlése ugyanis politikai, gazdasági és egyéb érdekekből is történhet, ennek pedig óriási hatása lehet a társadalomra.

Kormányokat lehetne megbuktatni vele, és talán már buktattak is.

Talán bizonyos esetekben a déjá vu jelensége - ami nem teljesen ugyanez, sőt, bizonyos értelemben éppen az ellenkezője - lehet egyfajta mellékhatása az emléktörléseknek.

A Mandela-effektusra is magyraázatot adhat az emléktörlés, azaz a tiszta tudat projekt.

Létezhet a technológia, melynek segítségével emberek tömegével lehet elhitetni, hogy egy adott dolog meg sem történt, vagy épp nem úgy történt...

Megintcsak lásd a Mandela-effektust:

Az egyik leghíresebb ilyen Madela-effektus az nem máshoz köthető, mint a Star Wars ikonikus jelentéhez, amire mindenki, még a legnagyobb rajongók is úgy emlékeztek vissza, hogy Dart Vader azt mondja "Luke, én vagyok az apád.". Ez azonban soha nem történt meg.

Még a karakter eredeti színésze is hibásan emlékszik a dialógusra...

A Star Wars ikonikus robotjának, C-3PO-nak az egyik lába ezüst volt, de ezt sokan nem vették észre, vagy egyszerűen nem hitték el, és rengeteg franchise cég sem vette figyelembe, holott a forgatásokon ez egyértelmű volt, és ha nagyon figyeljük a felvételeket, észre lehet venni...

Lássuk, mit is lehetett tudni már 2013-ban:

"Egy emlék jobban hasonlít egy hálózatra az agyban, mint egyetlen pontra," - mondja Steve Ramirez, a Bostoni Egyetem idegtudósa. Ez azért van, mert amikor létrejön egy emlék, az magában foglalja az összes vizuális, hallható és tapintható bemenetet, amelyek emlékezetessé teszik az élményt, és az agysejteket kódolják ezekben a régiókban.

A tudósok most már képesek nyomon követni, hogyan mozognak az emlékek az agyban, ahogy a nyomozók követik a nyomokat a hóban.

Vagyis már jónéhány évvel ezelőtt is a határán lehettek annak, hogy emlékeket módosítsanak, töröljenek.

Egereken végzett kísérleteket is végeztek, sikerrel kitöröltek egyes emlékeket, vagyis az állatokon végzett főpróba beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

Képesek voltak megcélozni az egyik egér agyában lévő sejteket, melyek az engramokat hozzák létre, majd egy egy hamis emléket ültettek be. Munkájuk során az egerek félelemmel reagáltak egy adott ingerre, még akkor is, ha nem voltak előre kondicionálva.

Ezt az emléket aztán képesek voltak teljesen eltüntetni.

Ha ez a technológia rossz kezekbe kerül, annak óriási negatív hatása lehetne az életünkre.

A tömegeket lehetnének képesek ezzel befolyásolni. A technológiát könnyen át lehetne alakítani tömegesen bevethetőre.

Ezzel pedig társadalmakat, városokat lehetne megfosztani emlékeiktől.

Ha rossz kezekbe kerülne egy ilyen eljárás, belegondolni is ijesztő, mit jelenthetne az emberiségre nézve.

Ezért sokan aggodalmukat fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy szoros ellenőrzés alatt tartsák nemzetközi szinten ezeken a kutatásokat.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technika rejtély rejtélyek


Megtekintések száma: 68726





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet