Jön az X-kór, mely maga alá temeti az emberiséget? Új vírus jelent meg a Távol-Keleten

2021. április 3., szombat




Komoly járványt is kirobbantathat, a WHo már folyamatosan szemmel tartja a helyzetet és í vírus mozgását.

A tudósítás szerint orvosszakértők az egyik betegtől vett mintából nyerték ki a vírus genetikai szekvenálásának adatait, s ennek segítségével további 15 páciensnél azonosították ugyanazt a vírust.

A koronavírusok légzőszervi és hastáji megbetegedéseket okozhatnak, és cseppfertőzéssel terjedhetnek. 

Az atípusos tüdőgyulladás (SARS), illetve a közel-keleti légzőszervi tünetegyüttes (MERS) okozói is koronavírusok, de a vuhani egészségügyi hatóságok leszögezték: a mostani megbetegedések esetében nem a fentiek valamelyikéről van szó.

Sokan már most attól tartanak, hogy egy új vírus jelenhet meg a képében.

A rettegett X-kór melyre a WHO egy speciális járványokat okozni képes listán hivatkozik.

Egy epidemiológus szakember szerint egy szinte teljesen közönséges influenzajárványból lehet majd az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által is rettegett X-kór.

Ez pedig komoly veszélyt jelent a ma élő generációkra, különösek az idősekre, de a fiatalok sem lesznek biztonságban a szakember szerint.

A WHO néhány évvel ezelőtt fogalmazta meg azt, hogy milyen veszélyes járványokat okozó vírusok vannak jelen a bolygón, és melyek lehetnek potenciálisan veszélyesek az emberiségre.

A felfedezése óta eltelt fél évtizedben a H7N9 influenzavírus nagyjából 1600 embert betegített meg, ez a szám pedig egyre csak növekszik.

Sokak szerint ez lehet tehát a rettegett X-kór mely az egész emberi civilizációra idővel rászabadulhat.

Különösen, ha számításba vesszük, hogy az elmúlt évszázadok során már az eltelt időt figyelembe véve esedékes lenne egy újabb járvány.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány világjárvány


Megtekintések száma: 82117





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet