Jönnek a GMO és vegyszerezett műhúsok: legyalulják vele a piacainkat, ki tudja milyen hatásuk lesz ránk! Le sem bomlanak!

2019. június 14., péntek




Beláthatatlan közegészségügyi katasztrófával járhat, senki sem tudja, milyen hosszú távú káros hatásai lesznek ránk és a következő generációra

- állítják a tiltakozó szakemberek.

Az amerikai tőzsdén május elejétől szereplő Beyond Meat már eddig is várakozáson felül teljesített: első tőzsdei hetén 225 százalékkal nőtt a részvényei ára.

A műhúspiacot jelenleg két amerikai cég, a május 2-ától már tőzsdén lévő Beyond Meat Inc. és a tőzsdére menetelt még csak nem is fontolgató Impossible Foods Inc. uralja.

Rögtön az elején nem árt tisztázni pár dolgot.

Egyes műhúsok természetes anyagokat használnak fel arra, hogy megfelelő minőségű húst állítsanak elő.

NEM ezekkel van a baj elsősorban.

Hanem ahogy ismerjük az élelmiszer, különösen a húsipart, úgy azt is tudjuk, hogy mi lesz ennek az egésznek a vége, lásd napjaink feldolgozott, vegyszerezett, kémiai "fürdetéseken" átesett húsai...

Most az Európai kontinenset áraszthatják el ezekkel.

Ebben ráadásul Bill Gates is benne van.

Ő ugyanis ott szerepel a kockázati és tőkebefektetők mögött a projekt hátterében.

A szakemberek egy része azonban már most aggódik, és felhívja a figyelmet arra, hogy jelenleg még nincs általános, átfogó tanulmány arról, hogy ezeknek a termékeknek a fogyasztása hosszabb távon is biztonságos.

Ez pedig komoly probléma.

Be akarják teríteni világszerte a piacot egy olyan termékkel, amiről még most is alig tudunk valamit.

Nem volt még ugyanis 20-30 évünk, ami alatt tanulmányozhattuk volna az első ilyen húst fogyasztók körében például a rák, vagy egyéb betegségek előfordulásának arányát.

A legnagyobb félelmek között van ugyanis az, hogy ezek a húsok is tartalmaznak majd olyan anyagokat, melyek nem tudnak normálisan lebomlani az emberi szervezetben.

Ha pedig így van, akkor azok halmozódnak, és évtizedek leforgása alatt súlyos károkat okozhatnak az emberi szervezetben...

egészség GMO élelmiszeripar botrány


Megtekintések száma: 69096





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet