Jövőbe látó gépezet lehetett az ősi, antiküthérai mechanizmus?

2023. május 13., szombat




2.000 éves számítógép lehetett...

Rájöhettek, mi lehetett a pontos célja és funkciója a híres antiküthérai szerkezetnek. Minden eddiginél megdöbbentőbb eredményke világítottak rá a több mint kétezer éves régészeti csodára.

Már megtalálása idején is valóságos csodának számított, és hatalams rejtélynek.

Az egyes darabokban előkerült elemek ugyanis egy fogaskerekekből álló, bonyolult szerkezet darabjai voltak. És egy nagyon komplex gépezet képe kezdett el kirajzolódni a régészek előtt.

12 éve folynak komolyabb kutatások arra vonatkozóan, hogy pontosan mi is lehet ez a szerkezet.

Ezen idő alatt számos új dolgot ismertek fel, fedeztek fel a leletekkel kapcsolatban. Láthatóvá váltak egyes letapogatásos eljárásoknak köszönhetően eddig rejtett részletek, és a kormeghatározást is pontosítottak.

Rengeteg különféle elmélet látott arról napvilágot, hogy pontosan mi is lehetett az antiküthérai szerkezet. Az egyik leghajmeresztőbb elmélet szerint idegenek alkotta ősi szuperszámítógép lehetett, vagy annak egy eleme.

Mások szerint egyfajta időgép, de olyan teória is akadt, miszerint egy időutazó által a napjainkból hozott gépezet egy darabja.

A legvalószínűbb elmélet azonban az lehet, hogy az antiküthérai szerkezet a jövő meghatározásának egy eszköze volt. Vagyis látni lehetett vele az eljövendő eseményeket.

Persze nem valamiféle komoly időgépről van szó, se nem a kronovizor elődjéről, bár korábban ez is felmerült már vele kapcsolatban. Arról van szó, hogy kozmikus együtt állásokat és a Nap, valamint a csillagok és a bolygók járását lehetett meghatározni, kiszámolni általa.

Ha ez így van, a csillagászat egyik legfontosabb ősi eszköze lehetett.

Eredete, és készítésének körülményei egyelőre mind a mai napig nem ismertek biztosra, így az még mindig nagy kérdés, hogyan voltak olyan tudás birtokában, amivel ezzel az egyedülálló szerkezetet létrehozták.

Ráadásul a jelek szerint sehol a világon nem találtak még egy ilyen szerkezetet. Pedig ha egy eszközről van szó, felettébb furcsa, hogy csak egyetlen darabot gyártottak belőle.

Nem csak együtt állások előzetes kiszámítására alkalmazták, de egyes csillagászati események, a csillagok és bolygók járásának megértéséhez is fontos eszköz lehetett - állítják a szakértők.

Még rengeteg dolgot meg kell vizsgálni az antiküthérai szerkezettel kapcsolatban, de már most nagyon sokat megtudtunk róla. A modellek, és egyes rekonstrukciók alapján egy igen nagyméretű, ősi gépezet lehetett tehát, mely az asztronómia alapjait fektethette le akkoriban, egy modern, egyedülálló formában.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek ősi idegenek ősi tudás ősi szerkezetek


Megtekintések száma: 171150





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet