Jövőre kezdik gyártani az orosz csodát: technológiai forradalmat vihet véghez

2019. november 27., szerda




Egyesek szerint még a Teslát is lesöpörheti a pályáról.

Oroszország szuper olcsó elektromos autója, amely a Zetta nevet kapta, 2020-ban fog megjelenni az autószalonokban, ami az ország első tömegygártású elektromos járműve.

Az orosz média jelentések szerint a Zetta ára körülbelül 7000 dollár (2,14 millió forint) körül várható, amely olcsóbb lesz, mint a Renault City K-ZE és az ORA R1, amelyeket Oroszországban 10000 dollár alatt árulnak. 

- írja az ÚjVilágtudat.

Oroszország ipari és kereskedelmi minisztere, Denis Manturov azt mondta az újságíróknak a hét elején, hogy a Zetta tanúsítása majdnem kész.

"A kollégáimtól kapott jelentés szerint a Zetta elektromos autó tanúsítási folyamata a végső szakaszában van. Remélem, hogy ez a helyzet. A gyártásnak 2020 első negyedévében kell elindulnia. Megígértem, hogy be fogok számolni az új fejleményekről,"- mondta Manturov.

A Zetta, amely a Zero Emission Terra Transport Asset rövidítése, egy multifunkcionális, kompakt modulszállító platform, amely minden keréken a kerékagyban található indukciós villamos motorjaiból nyeri energiáját.

Denis Schurovsky, az Orosz Mérnöki és Gyártó Vállalat (REMC) vezérigazgatója egy jelentésben elmondta, hogy az indukciós motorok a tesztelés során ellenálltak a terheléseknek. Az elektromos motorok ellenállnak a vegyi anyagoknak, a víznek és a pornak. A technológia használata biztosítja a költségek csökkentését, lehetővé téve az REMC-nek, hogy olcsón adja a Zettát.

"Az indukciós e-kerekek gyártásának technológiája nem igényel bonyolult anyagokat és alkatrészeket. A drága nyomatékátadási mechanizmusok (sebességváltó, reduktorok, hajtómű) hiánya a platformon alacsony gyártási költségeket és magas szolgáltatási megbízhatóságot eredményez," 

- írta a cég a jármű weboldalán.

A társaság szerint az elektromos jármű 99%-ban helyi forrásból származik, csak az akkumulátort importálják Kínából. Az új Zetták kétharmadát 2020 és 2021 során exportálni fogják.

A Zettát olyan városi közlekedésre szánták, amelyeket nem a normál méretű autókhoz és teherautókhoz terveztek, hanem olyan emberek számára, akik olcsón és zöld módon akarnak utazni rövid távon. 

OSZD MEG másokkal is!

Forrás: ÚjVilágtudat

tudomány


Megtekintések száma: 58369





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet