Juncker egy Európai nemzetek felett álló, felhatalmazás nélkül bevethető hadsereget tervez 2029-ben?

2020. július 29., szerda
A hadsereg működésébe még a polgárok sem szólhatnak majd bele: egy rejtett birodalom épül Európában?

Jean Claude Juncker nem akármit terve néhány hozzá hasonló EU vezetővel egyetemben. Egy olyan haderőt akarnak ugyanis létrehozni, és 2029-ben érvénybe léptetni, ami nemzetek felett áll, és nem is lesz szüksége meghatalmazásra, bármilyen ügyben jár el.

Sokan hívták fel a tervezet veszélyeire a figyelmet.

Egy olyan hadsereg masírozhat majd ugyanis az EU-n belül, ami nem is rendelkezik legitimitással.

Nem a nép, hanem a politikai elit akarata nyomán jönne létre, ez pedig sokak szerint eleve ütközik rengeteg alkotmánnyal és a demokráciával is.

Arról nem beszélve, hogy semelyik nemzet felé nem rendelkezik elszámolási kötelezettséggel, és nem vonható majd felelősségre.

Ez pedig ennek a hadseregnek egy óriási hatalmat adhat, amivel vissza is élhet - állítják sokan.

Egyelőre csak tervezet szintjén vetődött fel, de mint ismeretes, Juncker nagyon erősen próbálja ezt átnyomni a politikai közegen.

Míg vannak, akik szerint lehetne létjogosultsága egy ilyen, nemzetek felett álló, Európa megvédésére ténylegesen képes hadseregnek, sokan attól tartanak, hogy az EU vezetése ezzel akarja előkészíteni az Új világrendet vagy az Egyesült Európai Államokat.

Egy centralizált hadsereggel ugyanis sakkban tarthatók, vagy meg is dönthetők az olyan, erős nemzettudattal rendelkező országok, mint amilyen hazánk, vagy Lengyelország.

Juncker és támogatói indoka egyszerű: szerintük nagyobb befolyásra kellene az Európai Uniónak szert tennie a világban, és ehhez elengedhetetlen egy nemzetek felett álló hadsereg.

Mások viszont azzal a kritikával élnek, hogy az EU-nak előbb túl kellene élnie a saját maga által előidézett menekültválságot és az iszlám fenyegetést, mielőtt nagy hadseregben gondolkodna...

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség európa politika új világrend jean claude juncker hadsereg


Megtekintések száma: 70363

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet