Kaput találtak egy másik multiverzumba: konkrét csillagászati bizonyíték?

2019. május 16., csütörtök




Megvan az első tudományosan is bizonyítható nyom, és mindvégig ott volt az orrunk előtt - állítják!

Léteznek párhuzamos világok, ez szinte biztos – állítják a kutatók és csillagászok.

Abból indulnak ki, hogy a kozmikus háttérsugárzásban olyan anomáliákat és mintákat fedeztek fel, melyek közelebb vitték az elmélet valóságához, miszerint egyes hidegfoltok - melyek ebben a mintázatban fellelhetőek - nem mások, mint kapuk, egyfajta átjárók egy másik világba.

A kozmikus háttérsugárzás nem más, mint az ősrobbanás visszamaradt sugárzásának maradványa.

Vagyis ezt vizsgálva közelebb juthatunk ahhoz, hogy milyen lehetett eredetileg a világ, mielőtt az ősrobbanás bekövetkezett. Igen ám, de a kozmikus háttérsugárzás nem egyenletes.

Vannak benne kisebb-nagyobb anomáliák.

Az egyik legnagyobb anomália egyben a legrejtélyesebb is, mely egy hidegfolt, ahol a hőmérséklet is jóval alacsonyabb, mint a világegyetem más pontjain, az abszolút nulla fokhoz közelítve mindemellett a csillagok és galaxisok sűrűsége is meglehetősen alacsony.

Ezt a hézagot eddig semmivel sem tudták megmagyarázni.

A legtöbben úgy vélték korábban, hogy lehet, hogy az ősrobbanás kiindulási, azaz zéró pontját találták meg. Ebben azonban nem mindenki ért egyet. Több számítás és fizikai modell ellentmond ennek az elképzelésnek.

Egy másik teória szerint azonban ez a hidegfolt nem más, mint egy kapu.

Egy kapu, vagy átjáró egy másik, alternatív világegyetembe. Ez megmagyarázná, miért nincs jelentős kozmikus por és csillaganyag a területen. Egyszerűen elpárolog, átszivárog a másik világba.

Éppen ilyen hidegfoltok lehetnek azok a struktúrák, melyek mentén összeolvadhat két univerzum, mely egymással párhuzamos.

Ezek a hidegfoltok az összeütközésük során keletkeznek, ilyenkor a két világ, mint egy-egy buborék - összeragadnak. Meglesz a közös pont, ami egyfajta átjáróként funkcionál.

Ez a hidegfolt, és a fehér lyukak egyre inkább igazolt létezésének ténye vezet oda, hogy a modellek szerint valóban létezhetnek párhuzamos univerzumok, és nem a miénk az egyetlen világ.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány csillagászat


Megtekintések száma: 52887





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet