Karácsony előtt ideérhet a Föld felé közeledő aszteroida: egyre többen aggódnak!

2017. november 29., szerda




Kérdés, hogy pontosan mi is fog történni?

Egy nagyméretű aszteroida tart a Földünk felé, ez volt az elmúlt napok egyik legnagyobb híre. Az eseménnyel még maga a BBC és a CNN is foglalkozott, különféle riportokban mutatták be az egészet.

Több forrásból merült el, hogy ez az égitest nagyon közel, vészesen közel halad el a Földhöz, és szét is darabolódhat, amelynek következtében ezek a darabkák a bolygónkra hullhatnak.

Ez pedig sok ezer ember halálát okozhatná, és hatalmas pusztítást végezhetne.

A NASA csillagászai szerint azonban nincs ok az aggodalomra, ugyanis a hatalmas aszteroida nem fog becsapódni a bolygónkba, szerencsére elhalad majd mellettünk.

A 3200 Phaethon névre keresztelt kisbolygó elméletig december 17-én fog elhaladni a bolygónk mellett, de a vészjóslók természetesen állítják, hogy ehelyett inkább belefúródik majd a Földbe.

Ez elméletben lehetséges, és ezt egyre többen megerősítik független szakemberek, asztrofizikusok és csillagászok körében is.

A orosz csillagászok ellenben megnyugtatásképpen nyilvánosságra hoztak egy felvételt, amely bemutatja a 3200 Phaethon pályáját.

Egyre több vallási felekezet és szekta gondolja még ennek ellenére is úgy, hogy december 17-én véget fog érni a világ, vagy legalábbis a Földbe fog csapódni az aszteroida.

A kutatók szerint egyébként hatalmas pusztítást hozna magával, ha így történne, de a Földi ökoszisztéma nem sérülne olyan nagy mértékben, hogy az világméretű problémát idézzen elő.

A nagy kérdés most persze az, hogy ki az, aki ferdít. A NASA és a kormányzatok, és a kutatók egy része meggyőzően állítja, hogy nincs ok az aggodalomra, és ha be is csapódik, valamikor több évtized múlva teheti ezt meg, igaz, akkor jóval nagyobb eséllyel.

Ha azonban a másik félnek van igaza, akkor már egy hónapunk sincs hátra.

Legalábbis egy esetleges becsapódás esetén senki sem tudja, hol érne földet, és pusztítana a gyilkos űrszikla.

Az aszteroida az elkövetkező évszázad során többször is el fog haladni bolygónk mellett.

A Földhöz legközelebb 2093. december 14-én jár majd, igaz, akkor is nagyjából 3 millió kilométer fog elválasztani minket az égitesttől.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány összeesküvés világvége aszteroida


Megtekintések száma: 43439





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet