​Karácsony Gergely: Ezt csúnyán benéztem

2022. április 9., szombat




A 2022-es országgyűlési választás egyik legnagyobb vesztese Karácsony Gergely, főpolgármester.

Az még csak a kisebbik baj lenne, hogy a mérhetetlen támogatottságú Párbeszéd társelnöke múlt héten még baloldali győzelmet jósolt, azonban 2019-es megválasztása óta botrány botrányt követ a Városházán. Ennek egyik csúcspontja a titokban tervezett eladás volt, aminek kapcsán a mai napig ködösít Karácsony. 

A főpolgármester ténykedése is hozzájárulhatott ahhoz, hogy a baloldal támogatottsága Budapesten 50 százalék alá esett. Persze Karácsony ismét cserbenhagyta a mellette kiállókat, mivel az előválasztási furcsa visszalépése után most a mandátumát nem veszi át.

Karácsony Gergely nem hiszi, hogy teljesen otthagyja az országos politikát, de úgy érzi, hogy a Párbeszédnek dinamizálni kell magát ebben a helyzetben.

A párt támogatottsága egyébként az egy százalékot sem éri el.) A főpolgármester az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról beszélt: a döntését már korábban meghozta, a választás eredménye ebben csak megerősítette.

Karácsony: Ezt csúnyán benéztem

Mint mondta, nem csak az eredménnyel kellett megbirkóznia.

Húsz éve nem volt ilyen választás, amit ennyire benéztem volna, ezt intellektuálisan is fel kell dolgoznom

fogalmazott. Száz százalékig biztos volt abban, hogy 35-40 körzetet meg tud nyerni az ellenzék. Mint mondta, valószínűleg nem értett valamit az ellenzék abból, ami körbevesz minket. 

Karácsony korábban egyébként 60 baloldali egyéni kerületi győzelmet is elképzelhetőnek tartott, a szerk.)

Nem gondolja, hogy érdemes lenne nagyon gyorsan megtalálni a magyarázatot és kilábalni ebből a helyzetből,

A TANÁCSTALANSÁGOT JAVASOLJA MAGUKNAK.

Abban biztos, hogy a hat pártot össze kell fogni. Az, hogy a pártvezetők összefogtak, nem eredményezte azt, hogy a szavazók is összefogtak - vélekedett.


Megtekintések száma: 28318





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet