Karantén alatt Olaszország: érezhető a pánik - egyre inkább eluralkodik a káosz

2020. február 24., hétfő
Elkezdték lezárni a határokat. A koronavírus már a szomszédainknál kopogtat!

Olaszország északi területein ugrásszerűen megnőtt a koronavírus fertőzöttek száma, ezért a kínai Vuhanhoz hasonlóan teljes karantén alá vont a katonaság és a rendőrség egy 50 ezer ember által lakott területet. 

Onnan most nem távozhat senki, és be sem mehetnek oda. Az érintett önkormányzatok "steril folyosón" kapnak élelmet.

Vasárnap este megállítottak az osztrák határnál egy Velencéből Münchenbe tartó vonatot, miután az olasz állami vasút értesítette az osztrák kollégákat, hogy két ember is van a vonaton, akik lázas tüneteket produkáltak, írja a Sky News.

Az osztrák vasút, illetve az osztrák belügyminisztérium is megerősítette a lapnak, hogy minden Olaszországból érkező vonatjáratot felfüggesztenek.

A fertőzésben érintett észak-olasz tartományokban a hatóságok minimum egy hétre bezárták az iskolákat, egyetemeket, a múzeumokat és a mozikat. Illetve ahogy megírtuk, lefújták a Velencei Karnevál utolsó két napját is. 

Mivel az elmúlt 48 órában három haláleset is történt, és 155-re emelkedett a vírussal fertőzöttek száma.

Egy olvasónk részletesen mesélte el, milyen az élet Milánóban: délután bezárnak a szórakozóhelyek, készülnek a karanténra, a külföldi diákok hazamentek vagy próbálnak hazamenni a koronavírus miatt.

A vírus tehát már nagyon közel van a hazánkhoz.

Sokak szerint idő kérdése csupán, hogy mikor jelenik meg idehaza is.

Emellett arról számoltak be, hogy megkezdődött vizsgálata annak a tizenegy középiskolás lánynak, két tanáruknak és a két sofőrnek, akik Olaszországból tértek haza, és a koronavírus miatt karanténba kerültek 

– mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 70754

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet