Karin Catherine Waldegrave rejtélyes esete

2015. december 22., kedd
2011-ben ijesztő jelenség foglalkoztatta a Facebookozókat. A bejegyzések összeesküvés-elméleteket indítottak útjának, azonban nem is az volt az érdekes, hogy miket mondott, hanem, hogy azt hogyan is tette.

Ki is volt Karin Catherine Waldegrave? Azt senki sem tudja azóta sem. Lehetett kém, mesterséges intelligencia, vagy valós személy, esetleg egy beteg elme.

Az eset még 2011-ben történt,és hamar elterjedt a Facebookon, hogy létezik ez a nő, akinek különös dolgok történnek a profilján. Emberek százait ijesztették meg a lány igencsak érdekes üzenetei. Karin ugyanis saját magával folytatott beszélgetést a közösségi oldal szeme láttára. Húsz óra alatt 500-700 közötti üzenet érkezett hozzá. Nemsokára az üzenetek abbamaradtak és el is távolították őket Karin Facebook fiókjával együtt. 

A rejtély viszont nem ült el, mert azóta sem tudja senki, hogy mi is történhetett valójában.

karin-catherine-walegrave-2

Bizarr profil

Karin profilja már első ránézésre furcsa volt. Adatai szerint Londonban született, de Torontóban tanult egyetemen. Valamikor 2011-ben írta meg a doktoriját, és imádta a nyelveket. Magas szinten tudott már oroszul, franciául, latinul, észtül és litvánul.

Előfordult,hogy más-más nyelveken kommunikált saját magával a profilján.

A legtöbb bejegyzése azonban angolul volt megírva. Egy-egy normális bejegyzésre harmincasával írta a furábbnál furább válaszokat saját magának. Olyan gyorsasággal, hogy többen azt feltételezték róla, hogy talán nem is ember írja ezeket a bejegyzéseket, hanem valami más.

karin-catherine-walegrave

Néha összekapcsolódó, néha viszont teljesen oda nem illő bejegyzések váltották egymást. A legtöbben azt sejtették, hogy egy mentális beteg hölgyről van szó, aki teljesen elvesztette a valóság érzetét, ugyanis Karin nagyon különös dolgokról számolt be bejegyzéseiben.

Az FBI-t és a CIA-t emlegette, valamint fekete ruhás emberekről, akik folyamatosan megfigyelték.

Lehet hogy skizofrén volt, vagy rendkívül depresszív személyiség. Az azonban biztos, hogy a Facebookozókat nagyon megijesztette az eset akkoriban.

Érdekes szálak

Sokan úgy gondolták, hogy az eset összekapcsolódik a hírhedt kormányprojekttel, amelyet MKUltra néven emlegettek. Az MKUltra program keretében a CIA és az amerkai hadsereg szoros együttműködése során évtizeden keresztül tesztelték az LSD, a meszkalin és egyéb hallucinogén szerek hatását olyan embereken, akik nem is tudtak arról, mivel tömik az agyukat.

A programért Dr. Sidney Gottlieb nevű kémikus volt felelős, az ő beosztásában egy George White nevűf érfi vezette, akiről már akkoriban is az a pletyka járta, hogy félőrült.

Céljuk nem csak a vallatások és kínzások sikeresebbé tétele volt különböző pszichoaktív szerekkel, hanem az is, hogy rávegyék az áldozatokat olyasmire, amit nem csinálnának maguktól.

Miközben azt gondolták, hogy egy alapos túladagolással őszintébbé lehet tenni mondjuk az elfogott szovjet kémeket, még azt is eltervezték, hogy más országok vezetőit (pl. Fidel Castro-t) fogják drogokkal manipulálni.

karin-catherine-walegrave-3

Mesterséges intelligencia teszt

Karin bejegyzései azonban hamarosan teljesen elveszítették értelmüket. Az értelmetlennek tűnő, hosszadalmas bejegyzések percekkel egymás után követték egymást, amely felveti azt a kérdést is, hogy talán valami ügyes programnak köszönhetőek-e. Sokan úgy gondolják, hogy egy ilyen okos masina csatlakozott rá a Facebookra és kódolt üzeneteket hozott létre. Rengeteg érdekes beszélgetését megosztották a Facebookon. Érdekes, hogy a képei között csak olyanok találhatóak, amelyeken valamilyen károsodás észlelhető.

A mesterséges intelligencia elmélete mellett szól az is, hogy Karin nem nagyon vette fel a kapcsolatot a külvilággal, vagy ha igen, akkor különös válaszokat adott. 

Az egyre jobban széttöredező szövegkohézió, és a bejegyzések egyre nagyobb mértékű értelmetlensége arra enged következtetni, hogy a mesterséges intelligencia egyre kevésbé volt képes kontrollálni magát.

Bármi is történt a rejtélyes profilon, azt nem sokkal az eset után törölték a fiókot. Senki sem halott azóta Karin Catherine Waldegrave-ről.

rejtély rejtélyek megmagyarázhatatlan


Megtekintések száma: 15097

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet