Kávé, gombából? Bizarr kombináció lett a kávérajongók kedvence

2017. február 17., péntek




A kávébabot a végtelenségig lehet kombinálni, de ez mégiscsak bizarr!

Bizarr kávék

Láttunk már szokatlan dolgokat a világban, de a most következő valami elképesztően bizarr, és néhány konzervatív kávékedvelőnél ki is fogja csapni a biztosítékot.

Arról van szó, hogy a kávébabot, mint tudjuk, ezerféleképpen lehet kombinálni. Ma a boltok polcain már mindenféle változat létezik.

Van narancsos, fahéjas, csokis, mentolos, de még viszkis is. A legújabb kávé őrület azonban nagyon furcsa eljárással készül, még bizarrabb összetevőkből.

Viszont állítólag nem csak nagyon finom, hanem egészséges is. Így aki túl tudja magát tenni az első megrökönyödésen, az egy új kedvencre lelhet.

Gombával dúsítva

Nemrég piacra dobtak Mushroom Coffee Mix néven egy olyan kávékeveréket, mely nem más, mint egy gombás kávé. Elképzelhetetlenül bizarr íg leírva, de azok, akik már kóstolták, váltig llítják, hogyha megszokja az ember, nagyon finom.

Egy fiatal finn vállalkozó, Tero Isokauppila hirtelen felindulásból megalkotott egy instant kávékeveréket, melynek 50%-a porított matsutake gomba, míg a másik fele kiváló minőségű arabica kávé.

Az egész gomba-kávé titka állítólag az, hogy mivel nincs benne annyi koffein, ezért az élénkítő hatása megmarad, de mégis képes mérsékelt maradni.

A kávéba egy japán gombát tesznek, ami egyáltalán nem olcsó, így maga a kávé sem olcsó mulatság.A matsutake gomba azért volt jó választás, mert ugyanolyan élénkítő hatású anyagok találhatóak benne, mint a koffein.

A gombában lévő hatóanyagoknak nincsenek olyan mellékhatásai, mint az erős szívverés és magas vérnyomás.

Vagyis gyakorlatilag sikerült feltalálni a koffeinmentes - vagy majdnem koffein mentes - kávét, mely mégis élénkít.

Eszméletlenül népszerű

Jelenleg ez a kávé valóságos őrületként söpör végig a finneknél, akik egy része nagyon is örül neki, mivel az ország jelentős kávéfüggőséggel küzd.

A finneknél ugyanis nagyon sokan fogyasztják túlságosan nagy mennyiségben a kávét, és ez olyan szinten van már, hogy az egészségügyi adatok között is feltűntek a kávé mellékhatásaival küzdő emberek, betegek.

És, hogy milyen íze van? Nos, a visszajelzések alapján többen panaszkodnak furcsa ízre, amit csak tejcsokoládéval lehet csak elnyomni.

Így egész biztos, hogy nem lesz mindenki kedvence, de azok, akik képesek megszokni, új kedvencre lelnek a kávék világában, mely sokkal egészségesebb, mint a hagyományos kávé.

érdekes érdekesség


Megtekintések száma: 17066





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet