Kell-e bizonyítani Isten létezését? Az utca emberét kérdezték Magyarországon!

2018. március 16., péntek




Szerinted mit gondolt a többség? Szerinted vajon kell bizonyítani Isten létét, és előrébb lesz a világ, ha egyszer a tudománynak ez sikerül? Vagy a hit az tényleg meggyőződés kérdése csak?

Lényeges kérdések – őszinte válaszok. Megszólal az utca embere, kétkedő diák és katolikus pap, bolti eladó és egyetemi tanár, idős és fiatal.

Nagy kérdése az emberiségnek az univerzum és a teremtésünk felé az, hogy vajon kik vagyunk, mik vagyunk, és minek, vagy kinek a képmására teremtettünk...

Senki sem tudja ugyanis, hogy mi volt azelőtt, hogy mindne létrejött. Vannak különféle elméleteka rról, hogy ez hogyna alakulhatott ki, de végső soron mindig midnen ugyanoda lyukadt ki: valami kiváltotta a világ kezdetét elindító folyamatot.

Ezt a valamit nevezik sokan Istennek.

Egy felsőbb teremtő, egy olyan lény, aki a saját arcára formálta az embert, majd életet adott neki, és otthon az univerzumban.

Isten létét azonban nem mindenki ismeri el. Sokan bizonyítékokat akarnak. Sokan hitelességet akarnak, vagy egyfajta garanciát afelől, hogy van a halál után is valami, és Isten valóban vár mindannyiunkra a halál mezsgyéjén.

Lehet heves vitákat rendezni arról, hogy van-e Isten, és ha van, egyáltalán milyen formában avatkozik bele az életünkbe, vagy a világunkba.

Kicsit demagógnak hat a videó, ennek ellenére sok ateista is egyetért abban, hogy Jézus személye történelmileg igazolt tény.

Hogy istenségét elfogadjuk-e, az valóban hit kérdése.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség magyarország vallás jézus isten magyarok hit


Megtekintések száma: 58100





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet