Kémiai bizonyíték van rá, hogy a Földi élet a Marsól származik: újraírhat mindent

2021. augusztus 6., péntek
Végleg eldőlhet a kérdés, hogy a Földi élet, és így az ember honnan is származik...

Az élete valaha az űrből érkezhetett hozzánk. Biztosan tudjuk, hogy eredendően nem a Földön alakult ki. Itt csak jelen voltak az élet építőkockái, de az ősleves kikeveréséhez szükséges "erő" és anyag nem itt volt jelen a Föld születése utáni kozmikus pillanatokban.

Az emberiség már nagyon régóta kutatja azt, hogy honnan ered minden földi élet.

Egyesek a pánspermia elméletet tartják valószínűnek, mely azt mondja, hogy az élet első csírái aszteroidákon utaztak a kozmikus térben, mígnem a képlékeny ősi Földbe nem csapódtak, beindítva ezzel a katalizációt, mely az élet robbanásszerű kialakulásához vezethetett.

Azonban egyes múltbéli elemzések és vizsgálatok azt mutatják, hogy az élet robbanásszerű fejlődése még azelőtt beindult, hogy sűrűbben csapódtak volna meteoritok a Földbe.

Ez pedig azt jelenti, hogy a Földön máshonnan jött az élet. Most pedig kémiai bizonyítékunk van arra vonatkozóan, hogy a Földi élet őse a Marson lehetett egykoron.

Steven Benner a Westheimer Intézet egyik kutatója is azt állítja, hogy az élet kezdetleges formái, mikroorganizmusok képében a Marson kapott erőre, és itt kezdett el fejlődni evolúciós szinten

Később, egy kozmikus kataklizmát követően - a Marsnak csapódott egy gigantikus meteorit - akkora marsi kőzetanyag lökődött felénk, hogy aszteroidák képében elérték a Földi óceánok felszínét.

A marsi mikroorganizmusok nem pusztultak el, hanem elkezdtek fejlődni, így kialakítva az élet első alkotóelemeiből az első egysejtűeket.

Több olyan meteorit került már elő, melyek bizonyíthatóan a Marsról származnak, és mikrobiológiai szintű élet nyomait hordozzák magukon, és baktériumok lenyomatait.

Találtak egy olyan régi anyagot, mely nem lehetne jelen a bolygón, legalábbis nem a Föld kezdeti idejéből, ehhez ugyanis oxigén jelenléte is szükséges. Oxigén pedig nem volt elég, ellenben a Marson akkoriban elég nagy mennyiségben volt jelen ahhoz, hogy a molibdén kialakuljon.

A molibdén tehát ha jelen is volt a Földön, nem tudott volna szerves anyagok létrejöttében szerepet játszani oxigén hiányában. Ezért az életet elősegítő molibdén és egyéb anyagok a Marsról lökődhettek át ide.

Ezt tartalmazták egyes Földre hulló meteoritok is, és ez egy kulcsfaktor lehetett a Földi élet beindításában.

Az ősi Föld szinte teljes mértékben vízzel volt borított. Ebben a fortyogó őslevesben indult meg minden, ez volt gyakorlatilag az élet bölcsője.

Vagyis az élet nagy valószínűséggel a Marsról származott, és erre ezek a tudományos, pontosabban kémiai nyomok is egyértelműen utalnak.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány élet a marson csillagászat űrkutatás földünk genetika


Megtekintések száma: 214547

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet