Kémiai úton növesztene drónokat a hadsereg a semmiből!

2017. november 20., hétfő




Hihetetlen, de a hadsereg olyan kísérletekbe kezdett, melyek során különféle kémiai anyagokból növesztenének működő drónokat. Amerikai készül valamire, vagy csak be akarja biztosítani magát egy titkos drón hadsereggel?

Tudósok kezdtek kísérletezni Amerikában azzal a céllal, hogy különféle anyagokból, kémiai úton állítsanak elő működőképes drónokat. Az indok egyszerű: legyen minél költséghatékonyabb, és gyorsabb az előállításuk.

De vajon miért kell ennyi drón? És miért pénzeli a kutatásokat az Amerikai hadsereg is?

A 3D nyomtatási technológiákat használnák majd a jövőben az automatikusan előállított drónok elkészítéséhez. Ez a technológia rendkívül nagy távlatokat nyithat, gondoljunk csak bele a sószemcsénél is kisebb, működőképes kamerára, melyet szintén hasonló technológia segítségével állítottak elő.

Nemrégiben Britanniában indultak olyan tervek, hogy drónokat állítsanak elő vegyi úton. Egy másik kísérletsorozat is indult Amerikában, ott biológiai módon szeretnének előállítani hasonló a levegőben közlekedő egyszerűbb berendezéseket.

Egy harmadik kutatás is becsatlakozott a táborba, szintén amerikai érdekeltségekkel, melynek célja ugyanez, csak kémiai úton, a lehető legköltséghatékonyabban, és a lehető legnagyobb számban való előállítás a végső cél.

A dolog akkor válik érdekessé, amikor szóba kerül, hogy a hadsereg is pénzeli a kutatást. De miért? mi hasznuk származik belőle?

Egy úgynevezett kémiai számítógép segítségével tervezik meg, és hozzák majd létre az egységeket. Ez forradalmasítaná a drónipart, de nem csak ott lenne óriási haszna, hanem a hadiiparban is. Ezzel el is jutottunk a megoldáshoz.

Gondoljunk csak bele, mi lenne, ha egy adott országnak elég lenne egy óra, hogy több ezer felfegyverzett drónt állítson elő a semmiből?

kemiai-anyagNe legyünk naivak, a mi kormányunk is ezt tenné, ha lenne rá keret. Merthogy az ész és a megfelelő szakemberek meglennének rá, de forrás híján ismét Amerika jár több lépéssel az összes nemzet előtt.

Egy digitális szintézis motor a kulcsa mindennek, melyről jelenleg nem sokat tudni, hiszen nem sokat árulnak el róla, érthető módon. Ez segít abban, hogy egy ennyire komplex dolgot, mint egy drón, elő tudjanak állítani a kémiai anyagok összességéből.

Még nagyon kezdeti fázisban folynak a kutatások, de állítólag néhány éven belül komoly eredményekre számíthatunk.

Ha ugyanis sikerül előállítani az első működő prototípusokat, akkor az azt jelentené, hogy voltaképp bármi elő fogunk tudni állítani bonyolultságtól függően puszta nyers matériából.

Ráadásul mindezt automatizálva, sokkal gyorsabban, mint amit a jelenlegi ipari gyártás folyamatai lehetővé tesznek.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika bizarr


Megtekintések száma: 167718





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet