Képek, amiket nem kellene látnod a Húsvét-sziget rejtélyes kőfejeiről

2017. június 10., szombat




Az időtálló faragások nem is azok, amiknek látszanak?

A piramisok és a Nagy Szfinx után az egyik legismertebb ősi jelkép a Húsvét-szigeten álló hatalmas kőfejek.

Ikonikussá váltak a sziget történetében, és a világ is erről ismeri meg a titokzatos helyet. Rengeteg különféle teória létezik arról, hogy hogyan és miért állíthatták ezeket a monstrumokat a szigeten lakók.

A vulkanikus kőzetből kivájt, legendás szobrokat, az úgynevezett moaikat, a 12. és a 16. század között készítették a polinéziai őslakosok.

Egyesek szerint ősi isteneknek akartak így tisztelegni, mások szerint a törzs nagy vezetőinek állítottak mindig egyet, mikor azok hátra hagyták földi életüket.

Más teóriák szerint a rejtélyes polinéz nép őseit ábrázolhatja. A feltűnően hosszúkás fejű alakzatok az sem biztos, hogy emberek. Elképzelhető, hogy nyúlánk humanoid idegenek arcát ábrázolják ezek a kőfejek.

A kőfejeknek azonban van még egy, rendkívül megdöbbentő rejtélye, melyről nem sokan tudnak.

Mégpedig az, hogy valójában nem is kőfejek, hanem testek.

A neten számos kép fellelhető ezekről az ásatásokról, melyek keretében több alkalommal is kiástak egy-egy ilyen "kőfejet", melyekről kiderült, hogy mellkasi résszel is rendelkeznek.

Akik még nem láttak képeket a szigeten kiásott szobrokról, joggal hiszik, hogy ezek csak fejek. Pedig valójában jóval többek ennél.

Az 1950-es években kiásott moaikról készült felvételeken jól látható, hogy milyenek is ezek a szobrok a földben állva. A kőfejek rejtett testének titkára először 1914-ben jöttek rá a régészek, egy rutin ásatás alkalmával, amikor be akartak tekinteni a kőfej alá.

Megdöbbenve tapasztalták, hogy ahogy lefelé ástak, a fejnek csak nem volt vége. Mire már több métert leástak, tudatosult bennük, hogy hatalmas titokra jöttek rá velük kapcsolatban.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély érdekes rejtélyek érdekesség történelem


Megtekintések száma: 153451





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet