​Két napig élvezhetjük a napsütést eső nélkül, aztán viharokkal jön az újabb hidegfront

2020. június 30., kedd




Kedden és szerdán sok lesz a napsütés, ismét melegszik az idő, majd csütörtökön egy újabb hidegfront hozhat zivatarokat - derül ki az Időkép előrejelzéséből.

Kedden napos idő várható, amit csak időnként zavarhatnak meg felhők, de csapadékra nem kell számítani. Valamivel hűvösebb lesz, mint az elmúlt napokban, de így is 25-30 fokig melegszik a levegő.

Az UV-sugárzás viszont ismét extrém erős lesz sokfelé, ennek hatását délelőtt 10 és délután 16 óra között lehet majd a legjobban érezni. Ezért ha tehetitek, ne legyetek sokáig a napon, mert akár 15 perc alatt is leéghettek.

Ha ezt nem tudjátok megtenni, viseljetek sapkát, kendőt, szalmakalapot és vállat takaró pólót, fényvédő krémet pedig mindenképp használjatok, főleg ha könnyen le tudtok égni.

A várható UV-B értékek területi eloszlása megtekinthető ezen a weboldalon.

Szerdán hasonlóan napos és meleg időnk lesz, aznap már 29-34 fok várható a délutáni órákban. Jelentős csapadékra és légmozgásra ekkor sem kell számítani.

Csütörtökön viszont visszatérnek a záporok, zivatarok, mert egy újabb hidegfront éri el Magyarországot. A heves zivatarok széllökésekkel, felhőszakadással, jégesővel érkezhetnek.

Napközben azért így sem lesz hűvös, 28-35 fokig melegedhet az idő.

Pénteken is számolni kell záporokkal, zivatarokkal, és ekkor már érezhetjük a hidegfront hatását is, mert pár fokot visszaesik a hőmérséklet, 24-30 fok lesz a maximum.


Megtekintések száma: 26906





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet