​Kétmillió magyar nem oltatná magát, kiderült, hogy kik

2021. április 10., szombat




Fontos dolgok derültek ki!

A 18 évesnél idősebb magyarok kevesebb mint negyede utasítja el az oltás beadását, ami egyértelmű javulás ahhoz képest, hogy novemberben még 36 százalék volt ezzel így. 

A Napi.hu és a Pulzus Kutató közös felmérése alapján a nők és a fiatalabbak az elutasítóbbak. 

Összesen majdnem 2 millió nagykorú van Magyarországon, aki egyelőre nem mutat hajlandóságot az oltakozásra, pedig a nyájimmunitáshoz nem lesz elég 6 millió felnőtt védettsége.

Tovább emelkedett az oltási hajlandóság Magyarországon, a megkérdezettek 46,4 százaléka - beleszámítva azokat is, akik már megkapták az első oltást - beoltatná magát a koronavírus elleni vakcinával

- közölte a Központi Statisztikai Hivatal a március 29. és április 4. között levett felmérése alapján, amely szerint a bizonytalanok aránya is csak 15,5 százalék. 

A KSH-nak nyilatkozók szerint a 15 évesnél idősebbek körében 19,7 százalék azok aránya, akik nem oltatnák magukat, ez egyértelmű javulás januárhoz vagy novemberhez képest.

Mivel a nyitás leginkább a felnőttek beoltásán múlik, a Napi.hu és a Pulzus Kutató közös kutatása ezért arra volt kíváncsi, hogy a 18 évesnél idősebbek körében mennyi vállalnák valamelyik vakcina beadását. 

A felmérés eredményei szerint pedig a 8,06 millió felnőtt közül már csak 23 százalék (2 millió fő) utasítja el az oltásokat. 

Ez egyértelmű fejlődés ahhoz képest, hogy tavaly november végén még 36 százalék volt ezzel így.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 25818





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet