​Kétszer halt meg, üzenettel tért vissza a túlvilágról, ami az egész világot bejárta

2023. szeptember 18., hétfő
Egymás után kétszer is a klinikai halál állapotából hozták vissza.

Elmondta, hogy mit tapasztalt ebben a különleges állapotban és hogy miért ne féljen többé senki a haláltól.

Egymás után kétszer is meghalt

Ahogy az a netre feltöltött rövid életrajzából is kiderül, a rootdude nevű Reddit felhasználó pontosan tudja miről beszél, amikor a halálról mesél olvasóinak.

Elmondása szerint szíve néhány évvel ezelőtt állt le először egy súlyos motorbalesetet követően, másodszor pedig egy műtéti utáni fájdalomcsillapító túladagolás miatt került a halál torkába.

A fiatalember beszámolója a halálról olyan megdöbbentő volt, hogy több mint ezer komment érkezett rá és mindenki arra volt kíváncsi, hogy rootdude mit is láthatott odaát, hogyan élte meg a halálközeli élményén keresztül azt, hogy a halál után is létezhetnek más világok létsíkok.

Azt sem tudta, hogy meghalt

Rootdude elmondta, fogalma sem volt arról, hogy épp leállt a szíve. “Igazából semmiről sem volt fogalmam, nagy, fekete, üresség volt az egész. Nem voltak gondolatok, nem volt tudatosság, nem volt semmi”

– írta, majd hozzátette, mindkét alkalommal ugyanezt az ürességet tapasztalta.

“A leginkább egy rövidke alváshoz tudnám hasonlítani. Egy olyan délutáni szundikáláshoz, amikor nem álmodsz, és azzal a gondolattal ébredsz, hogy rengeteget aludtál, pedig alig 15 perc telt el”

– magyarázta a fiatalember, aki csak azért tudja, hogy közel került a halálhoz, mert orvosai elmondták neki, hogy néhány percig a klinikai halál állapotában volt.

Nem volt fény, sem alagút

Néhány perces “utazása” alatt nem tapasztalt semmilyen fényt, alagutat, vagy túlviláginak mondható élményt. “Leginkább ürességet éreztem, de ez nem jelenti azt, hogy mindenki ezt érez majd.

A férfi egyúttal hozzátette:

Szerinte a fájdalomcsillapítók miatt nem volt megfelelő az agyműködése és emiatt nem látott semmit, vagy egyszerűen csak elfelejtette ezeket az emlékeket, amint felébredt.

Ugyebár ilyen tapasztalása mindenkinek van, hogy álmából felébredve már nem is emlékszik a saját álmára.

“Nincs mitől félni” – jelentette ki

Rootdude azt mondja, a tapasztalat óta nem fél annyira. “A halál semmivel se rosszabb az alvásnál, szóval nincs mitől félni”.

Hozzátette, a halálközeli élmény nem változtatta meg.

“Az életcélom az, hogy boldoggá tegyem a körülöttem élők életét. Miért? Nos, mert ha meghalunk, nekünk már nem számít majd semmi, viszont a hatásunk igenis számít majd azoknak, akiket hátrahagyunk”


Megtekintések száma: 70413

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet