Kettes volt matekból: amikor magához tért a kómából, matekzseni lett a magyar fiú!

2017. március 19., vasárnap
Korábban meg is bukott de egy balesetnek köszönhetően váratlan fordulatot vett az élete.

A földrajz-történelem szakos tanár korábban meg is bukott matematikából, ám egy agysérülést okozó balesetet követően nem mindennapi fordulat történt az életében!

A földrajz-történelem szakos tanár korábban meg is bukott matematikából, és fizikából is épp hogy megvolt a kettes, ám egy agysérülést okozó balesetet követően nem mindennapi fordulat történt az életében!

19 éves korában, egy focimeccs során Hágen Andrást súlyos baleset érte: betört a koponyája. Bal agyféltekéjének hátsó lebenye sérült. Jobb oldala lebénult.

Több héten át mesterséges kómában tartották. Miután magához tért, szinte mindent újra kellett tanulnia, hisz járni és beszélni is elfelejtett!

Miután újra elsajátította ezeket a képességeket, visszament a főiskolára, ahol földrajz-történelem szakos tanárnak tanult.Korábban olyan gyenge volt matekból, hogy azon gondolkodott, elhagyja a földrajz szakot a matematikai részek miatt.

Ám miután visszatért, döbbenetes dolgot fedezett fel! Hirtelen minden matematikai összefüggést megértett. Ami korábban teljesíthetetlennek tűnt, azt a kisujjából rázta ki!

Mindent elsőre átlátott, képekben tudta vázolni egy-egy számítás elvégzését! Olyan tudományos folyóiratokban kezdett publikálni, mint a Fizikai Szemle vagy a Biomechanika Hungarica.

Kedvence a valószínűségszámítás, de a mátrixokat és a quantummechanikát is nagyon szereti.

Noha csodaként is lehet aposztrofálni az esetet, létezik rá más magyarázat is, ez pedig az úgynevezett savant-szindróma.

Lényege, hogy a bal agyféltekét ért erőteljes traumát követően egy bizonyos területen szokatlanul kiemelkedő képesség jelenik meg.

Andráséhoz hasonló Orlando Serrell esete, aki szintén egy fejsérülés következtében tett szert zseniális matematikai készségekre.

Szerinted is bámulatos történet? Akkor ne felejtsd el megosztani!

Forrás: Tudnodkell.info

érdekes érdekesség


Megtekintések száma: 344432

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet