Kezdődik: egy szimulációs világ, a Mátrix fejlesztésébe kezdtek kormányzati támogatással!

2018. április 16., hétfő




Ez lesz az emberiség történetének legnagyobb szabású tudományos projektje - állítják. Létrehozhatunk egy másik, igazi világot?

Nagyszabású projekt indulhat, melyben mesterségesen előállított, valósnak ható világot hoznának létre a szakemberek, akárcsak a Mátrix című filmben.

Az emberek évtizedek óta kérdőjelezik meg a valóságot, és sokan hisznek abban, hogy minden illúzió csupán.

Egyre népszerűbbek azok az elméletek, melyek szerint mi is egy szimulációban élünk, csak nem tudunk róla.

Most egy Londoni székhelyű cég a kormány támogatásával megalkotná a Mátrix című filmben látott virtuális világot. Ha sikerül nekik, először hoz létre az emberiség ilyen világot, és ez rengeteg kérdést fog majd felvetni.

Ha minden digitális adathalmaz, csak mi ezt valóságnak érzékeljük, akkor azt be tudjuk majd bizonyítani ezen mesterséges Mátrixon keresztül.

A kormány támogatását is élvező projekt feltett célja, hogy egy szimulált világot hozzon létre, melyben intelligenciával rendelkező entitások, lények élhetnének kísérleti jelleggel.

Az egész projekt támogatásába még egy japán cég, a Softbank is beszállt.

Új világokat akarnak szimulálni, és megfigyelni, hogy a benne élők hogyan hatnak ki egymásra, és hogyan viszonyulnak a világhoz, melyen élnek.

Ebből később akár egy valódi mátrix is készíthető, mely ugyanúgy működne, mint az a világ, melyben Neó is élt a Mátrxi című filmben, egy porton keresztül erre a virtuális valóságra csatlakoztatva.

Az effajta virtuális szimulációkra nagyon nagy szükség lenne, ugyanis az emberi életterek tervezésében is óriási szerepet játszhatnának, de akár egyes események, folyamatok megjóslásában is.

Gyakorlatilag az istenei lehetünk az általunk létrehozott világnak. Mindent kontrollálhatunk majd benne: az időjárást, az évszakokat, de akár a gondolatokat is.

Egyesek szerint ez a mátrix, ez a mesterséges világ lesz az, melynek kíséretei során nyilvánvaló bizonyítékokat fogunk találni arra vonatkozóan, hogy a mi világunk is csak egy szimuláció.

Ez a világ egy zárt világ lesz, így az 1.0-ás verzióba még nem járhat be senki, mint annak idején a filmben.

Tehát nem lesz senki tudata rácsatlakoztatva, és ez sokáig nem is fog megtörténni. Ugyanakkor a nem túl távoli jövőben az emberi tudat lementhető lesz, így elméletben lehetőségünk nyílik majd rá, hogy ezeket a virtuális világokat emberek tudatával töltsük meg.

De honnan lehetnénk biztosak abban, hogy a világunk, amelyben élünk, eleve nem egy tudatokkal megtöltött virtuális világ, digitális avatar testekkel….

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia érdekes hihetetlen érdekesség szimulált világ


Megtekintések száma: 25346





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet