Kiadták a figyelmeztetést már vasárnap: közeleg a vész, erre fel kell készülnünk!

2020. február 2., vasárnap




Senki sem gondolta volna, jobb ha tudtok róla!

Napokon belül erős lehűléssel visszatér a téli időjárás. 

Vasárnapra pedig, az ország középső területeire az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást is kiadott a 70 kilométeres óránkénti sebességű, igen erős széllökések miatt.

A köpönyeg.hu előrejelezése:

Hétfő: Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és délelőtt többfelé alakul ki eső - nagyobb mennyiségben az ország középső tájain. 

Délután - a többfelé erős ÉNy-i szél hatására - csökken, szakadozik a felhőzet. 7 és 13°C között várható a csúcshőmérséklet.

Kedd:

Marad az erősen felhős ég, és sokfelé lesz eső, amelyet délután - a viharos széllel bezúduló hideg levegő hatására - havas eső, hózápor válthat fel, majd megszűnik a csapadék. Erős lehűlés kezdődik, délután már csak 6-7 fok valószínű.

Szerda, csütörtök: 

Gyorsan változó felhőzetre van kilátás elszórtan hózáporokkal. Az ÉNy-i szél mindkét nap többfelé lesz erős, olykor viharos. Visszatérnek a reggeli fagyok, és délután is csak 0-6 fok valószínű.

Péntek: 

Többórás napsütés várható, esetleg elvétve lehet hózápor. Délutánra gyengül az eleinte még erős ÉNy-i szél. 3 és 9 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat weboldalán pedig már mára, vagyis vasárnapra is látható riasztás: Nógrád- Pest és Fejér megyében akár 70 kilométer/órás szélsebességnél is nagyobb széllökések is várhatók ezen a napon

OSZD MEG másokkal is!

érdekes időjárás


Megtekintések száma: 8012





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet