Kiadták a Vörös kódot Magyarországra: kritikus a helyzet! Durva!

2019. június 13., csütörtök




A Szociális Ügyekért Felelős Államtitkár kiadta Magyarországon a vörös kód figyelmeztetést, ami a tegnapi naptól lépett érvénybe délután három órakor.

De mi si ez a Vörös kód, és mit lehet tudni róla pontosan?

Nos, bizonyára észrevetted, hogy az utóbbi 48 órában hihetetlen mértékben megemelkedett a hőmérséklet. Olyannyira, hogy ez már bizonyos mértékben az egészségünket és veszélyezteti.

Ráadásul a hőhullám igencsak tartósnak ígérkezik.

Ha a nappali hőmérséklet tartósan -10 Celsius fok alatt, vagy 27 fok felett van, akkor életbe léptetik protokoll szerint a Vörös kódot.

Hőségriasztást akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri vagy meghaladja a 27 Celsius-fokot.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ azt javasolta, hogy a legmelegebb órákban, 11 és 15 óra között lehetőleg senki se tartózkodjon a tűző napon, ügyeljünk a fokozott folyadékfogyasztásra.

Emellett kerüljük a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők, valamint a zsíros ételek fogyasztását.

Amennyiben ez megtörténik, a szociális intézmények kötelessége, hogy elszállásolják az arra rászorulókat.

Amennyiben a közelben nincs hajléktalanszálló, akkor a fedél nélkül élőket egyéb intézményekben kell elhelyezni, már ha erre igényt tartanak.

Az adott helyen krízisellátásban részesülnek a befogadottak, azaz figyelik, hogy elkerüljék a kiszáradást, illetve biztosítják a pihenésükhöz szükséges feltételeket is egészen a vörös kód visszavonásáig.

Fontos tehát, hogy ezeket betartsuk, és NAGYON figyeljünk oda magunkra és egymásra is!

OSZD MEG másokkal is!

hihetetlen érdeks időjárás


Megtekintések száma: 44985





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet