​Kiderült, hogy 10 koronavírusosból 7 senkit nem fertőz meg

2020. október 22., csütörtök




Összegyűjtöttük egy cikkbe a hét legérdekesebb, legolvasottabb technológiai és tudományos témáit.

84 965 koronavírus-fertőzöttet vizsgáltak meg, és végre kiderült, hogy is működik a fertőzés

Egy indiai adatokat elemző nagyléptékű kutatás szerint az új koronavírus, a SARS-CoV-2 terjedésében a fertőzöttek kis százaléka játszik fontos szerepet. A tanulmány arra is felhívta a figyelmet, hogy a gyerekeknek és a fiatal felnőtteknek potenciálisan nagyobb szerepe van a járvány terjedésében, mint az korábbi tanulmányokból kiderült. Nagyon sok beteg senkit nem fertőz meg. A számok magukért beszélnek.

Óriási blama a briteknél: hirtelen "találtak" 16 000 koronavírusos beteget, miután megtanulták használni az Excelt

Bárhol és bármikor adódhatnak számítástechnikai hibák, még a pozitív koronavírus-eseteket nyilvántartó Brit Közegészségügyi Hivatalnál (PHE) is. Ám az ott kialakult helyzet inkább az emberi tényező számlájára írható.

Újabb 59 érintetlen szarkofágot ástak ki Egyiptomban, az egyiket már felnyitották – videó

Az újonnan megtalált koporsókat is 10-12 méter mélyről hozták fel. A szakértők úgy hiszik, a mostani feltárás csak a kezdete egy nagy felfedezésnek.

Van odakint 24 bolygó, amelyen valószínűleg jobb életünk lehetne, mint a Földön

A tudósok régóta keresik a választ arra a kérdésre, létezik-e még egy olyan planéta a világegyetemben, mint a Föld. A legfrissebb kutatásokban olyanokra bukkantak, melyeken – papíron – akár jobb életünk is lehetne.

Most derült ki, hogy mekkora is volt valójában a bejrúti robbanás

A bejrúti robbanássorozat immár hivatalosan is a világtörténelem egyik legnagyobbika azok közül a pusztítások közül, melyeket nem nukleáris szerkezet okozott.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 4885





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet