Kiderült, melyik az a sport, amitől bizonyítottan jó tanuló lehet a gyerek!

2017. március 16., csütörtök
Kíváncsi vagy? Olvasd el a cikket, meg fogsz lepődni!

Szeretnéd, ha a gyerek mindig sikeres lenne az iskolában? Van egy jó hírünk: egy keddelt sport az agynak épp a tanulásért felelős részeit aktiválja, így segít, hogy a gyerkőc mindig jó jegyet hozzon haza.

Japán kutatók szerint a lovaglás épp olyan jó hatással van a gyerek iskolai előmenetelére, mint ha magántanárhoz járatnád.

A nyeregben ülve tapasztalt rezgések ugyanis aktiválják a szimpatikus idegrendszert, illetve az agy tanulásért és memóriáért felelős területeit.

Így a rendszeresen lovagló gyerekeknek jobbak a kognitív képességei, azaz könnyebben tanulnak.

A Tokiói Egyetem kutatói feleletválasztásos, illetve matematikai teszteket töltettek ki a résztvevőkkel közvetlenül lovaglás előtt és után. A gyerekek pulzusát is mérték, hogy megállapítsák, hogyan reagál a szervezetük a lovaglással járó igénybevételre.

Az eredmények egyértelműen azt mutatták, hogy a lovaglással járó háromdimenziós mozgások és rezgések sokoldalú motoros és érzékszervi hatással vannak az emberi szervezetre és agyra, és ennek köszönhetően lovaglás után a gyerekek sokkal jobb eredménnyel oldották meg a teszteket.

Ha tetszett, OSZD MEG másokkal is!

Forrás: ripost.hu

érdekes érdekesség egészség


Megtekintések száma: 17907

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet