​Kiderült, mikorra várható a koronavírus okozta halálozás megugrása Magyarországon

2020. szeptember 25., péntek
Október elejére várható a koronavírus okozta halálozások számának megugrása, írja a Népszava az Innovációs és Technológiai Minisztérium járványügyi csoportjának előrejelzése alapján.

Az ITM szakértői szerint erre abból lehet következtetni, hogy az elmúlt hetekben jellemzően a fiatalok között terjedt a második hullámban a járvány, a tárca elemzői pedig már augusztus végén arra figyelmeztettek, hogy hazánkban is hasonló folyamatok zajlanak majd le, mint Floridában, Dél-Franciaországban vagy Spanyolországban:

sok érintettel, de kevés megbetegedéssel terjedő fertőzés a fiataloktól gyorsan elért az idősekig, így az áldozatok száma is rövid idő alatt megugrott.

Ezekben az országokban a fertőzésszám növekedése után négy-öt héttel nőtt meg a halálos áldozatok száma.

A lap birtokába került elemzés egyik ábrájából egyébként az is kiderül, hogy amikor nagy vita volt arról, lehet-e érettségiztetni, akkor a járvány fiatalok közötti terjedésének kockázata alacsonyabb volt, mint most, az iskolák újranyitásakor.

Míg tavasszal a gyerekek és a fiatalok aránya a fertőzöttek között alig néhány százaléka volt, ez az arány jelenleg 35-40 százalék.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 6928

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet