Kihalt kriptid vadászik az antarktiszi élővilágra?

2017. április 26., szerda




Senki sem tudja, hogy milyen eredetű organizmus lehet, de saját tudatta rendelkezik, és egyes elméletek szerint az északi és déli sarkon élő jegesmedve és pingvinpopulációval táplálkozik. A természetfeletti Ningen újra megmutatta magát?

A Ningenről valóságos legendák kaptak szárnyra néhány évvel ezelőtt, noha a titokzatos organizmust már évtizedekkel ezelőtt is látni vélték.

Komoly expedíciók indultak útnak, hogy feltérképezzék az Antarktisz környéki vizeket, ahol a lény állítólag él. Azonban mind a mai napig nem sikerült sem befogni,sem tudományosan bizonyítani a létezését.

Ugyanakkor számos közvetett bizonyíték van rá, hogy a Ningen legendája nem csak egy egyszerű legenda.

A legendák feltételezhetően egy valódi életformát írnak le. Egy lényt, mely valamennyire humanoidszerű, és saját tudattal rendelkezik.

A szóbeszédek először Japánból indultak el. Az elbeszélések szereplője egy óriási, humanoid szerű életforma volt, mely a jeges vizekben él az Antarktisz közelében, de állítólag látták már egyedét az Északi-sarkon is.

Egy a Japán kormány által pénzelt, hivatalosan bálna-megfigyelést végző csoport többször megfigyelt az óceánon egy fehéres színű estet alakot a vízben, melyet Ningen-ként kezdtek emlegetni.

A Ningenről szóló legendák aztán elterjedtek, és kiderült, hogy már korábban is látták a lényt, azt akkor azonban nem tudták hogyan elnevezni, és nem is tudták róla, hogy micsoda, így nem is tulajdonítottak túl nagy jelentőséget neki.

Azok szerint, akik látták a lényt, emberi alakkal rendelkezett, hatalmas karjai voltak, melyek öt ujjban végződtek, mint az emberi tenyér. Nem voltak arcvonásai, csak két szeme és egy szája.

A legtöbben egyébként valamiféle kriptidet sejtenek a dolog mögött, azaz egy olyan fiktívnek ható állatfajt, melynek létezése nem bizonyított, vagy azért, mert még nem találtak rá bizonyítékot, vagy azért, mert a múltban valamikor kihalt.

Az utóbbi években jelentősen megfogyatkozott az Antarktiszon élő pingvinek, és a déli sarkon élő jegesmedvék populációja. Ez egyrészt betudható a globális felmelegedésnek is, másrészt azonban találtak rendkívül bizarr dolgokat különféle sarki expedíciók, kutatások során.

Több ízben ugyanis szétmarcangolt jegesmedve tetemek lebegtek az Északi-sark partjainál.

Ez azért nagyon hátborzongató, mert a jegesmedve a terület csúcsragadozója, és aligha vannak komolyabb ellenségei a jeges világban.

Persze a szkeptikusok szerint az emberiség mindig is gyarló, és önző volt, így a tetemek valamiféle illegális, titokban zajlott orvvadászat nyomai is lehetnek.

Azonban a Ningennel kapcsolatos teóriák szerint a Ningen is igényli a húst, és él valamin: méghozzá a medvék, és pingvinek húsán. A Ningen ugyanis ragadozó életmódot folytat. Korábban nem tudták, mivel táplálkozhat, és azt gondolták, hogy főleg az alacsony hőmérsékletű víz miatt marad mindig az Antarktisz közelében.

Ez az elmélet azonban felveti azt, hogy azért mindig ezen a területen észlelték a lényt, mert ez a vadászterülete.

Rengeteg elmélet van arra vonatkozóan, hogy mi lehet a lény eredete, ha valóban egy élőlényről van szó. Lehet egy ismeretlen tengeri állatfaj, egy soha nem látott fehérbálna fajta, de akár egy humanoid sellő, esetleg idegen életforma, vagy egy vízben élő majomfajta.

Ez utóbbi az egyik legfurcsább elmélet, és ugyanennek biológiai és evolúciós valószínűsége igen kicsi, mégsem zárható ki, hogy mindeddig szem elől tévesztettük.

A biológia hozott már létre olyan bizarr csodákat, melyekről sosem gondoltuk volna, hogy létezik. Ki tudja...

A Ningen legendája azóta is él, és napjainkban is számos halász véli látni a sarki vizeken hajózva, sőt, időnként még homályos felvételek is készülnek róla.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek megmagyarázhatatlan kritpozoológia paranorál


Megtekintések száma: 59365





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet