Kihat-e a fizikai testre az elme? Hátborzongató dolgokra lennénk képesek?

2017. május 31., szerda




Régóta tudott, hogy a fizikai agy csak információt közvetít. De vajon mi az, ami mögött áll? Képesek lennénk megváltoztatni magunk körül bármit, ha teljes szabadságunk lenne az elménk felett? Az elme nyomában.

Mi is az elme valójában? És mit jelent az, ha valaki boldogtalan? A kettő látszólag nagyon nem összeférhető, de valójában szoros az összefüggés.

Ugyanis a diszfunkcionális, azaz nem megfelelően működő, és gondolkodó elme okozza magát a boldogtalanságot.

Az emberi elme az, ami összerakja a betűkből a szavakat, vagy az agy? A kutatások szerint inkább az utóbbi. Az elme valamis okkal többért, valami sokkal magasztosabbért felel, mint bármi más.

Az elme ad egyfajta lelket a testünknek, és az, ami irányítani képes egyes cselekedeteinket.

Az agyunk felett áll, és közvetlenül képesek vagyunk az agyunkra hatni az elménk ereje segítségével. De vajon hogyan működik az elme a hétköznapokban? Mi az értelme, hogyan működik a fókusz, és ennek milyen jelentősége van?

Az Elme működése című magyar szinkronnal rendelkező dokumentumfilmben az elme világába kalandozunk el.

Sokan úgy gondolják, hogy az elme ereje képes az agyunk felett olyan mértékben is átvenni az irányítást, hogy olyan dolgokat tudunk megcsinálni, olyan tudás birtokába jutunk, amiről azelőtt nem rendelkeztünk fizikai tapasztalatokkal.

Vagyis, bár kutatásokal egyelőre még sohasem igazolták - viszont vannak ezt bizonyító kísérletek -, de az elme képes tanítani a testet. Megtanulhatunk olyan dolgokat, amiket azelőtt sohasem gyakoroltunk.

Olyan szimfóniát írni, mint Beethoven, anélkül, hogy egyetlenegyszer is kipróbáltunk volna magunkat a zenei világban.

Ez a tudás lehetséges, és hogy egy újabb példával éljünk, a történelemben számos példa volt arra, hogy valaki úgy volt képes valamire, hogy azelőtt sosem próbálta. Ezeket lehet Istenadta tehetségnek hívni, intuíciónak, de sokak szerint arról van szó, hogy ezek az emberek rendelkeznek egy olyan tulajdonsággal, mely képes felszabadítani az elméjük erejét.

Mivel a gondolatok is képesek kihatni a világunkra, ily módon belátható, hogy az egyén drasztikusan képes megváltoztatni általa az életkörülményeit és a környezetét.

Sokak szerint a jövőbelátás megint csak egy olyan képesség, aminek azok vannak birtokában, akiknek az elméje jobban fel van szabadulva, mint másoknak.

Ha mindenkinek a tudata teljes mértékben fel lenne szabadulva, gyakorlatilag fizikai testre sem lenne szükségünk, és minden ember asztráltestben élné az életét.

A meditációról eddig is sokan tartották, hogy képes olyan folyamatokat elindítani az agyban, amire a tudomány jelenleg még nem áll készen, és nem tudja megmagyarázni, de mégis működik, és szemmel látható, érzékelhető az eredmény.

Először az 1950-es években vetették fel ennek az egésznek a tudományos alapjait, amikoris egy Donald Hebb nevű pszichológus arról írt, hogy ha két idegsejt nyúlványai elég közel vannak egymáshoz, az bizonyos anyagcsere változásokat indíthat el, melyek új idegpályák létrejöttét stimulálhatják.

Ez gyakorlatilag annyit tesz, hogy az agyunk képes újjászületni, újra rendeződni, legalábbis egy bizonyos értelemben. Az agyunkról ugyanis sokáig úgy gondolta a tudomány, hogy nem keletkeznek benne felnőttkor után új idegsejtek.

Az ősi orvoslás tanai rengeteg mindenről írnak, amit a modern tudomány még mindig nem ért.

Talán ezek az ősi tanok sokkal közelebb járhattak az elme világának megértéséhez, és ahhoz, hogyan lehet felszabadítani az egyén tudatát...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány ezotéria test és lélek spirituális az elme ereje


Megtekintések száma: 406855





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet