Kihirdette a WHO az egészségügyi vészhelyzetet: az egész világ veszélyben?!

2020. január 31., péntek




Kimondták, hogy valóban nagy a baj, és azonnali cselekvésre van szükség!

Csütörtök délután ismét összeült az Egészségügyi Világszervezet (WHO), miután legutóbbi ülésén elutasította a nemzetközi egészségügyi vészhelyzet bejelentését arra hivatkozva, hogy még nem rendelkeztek elég ismerettel a koronavírusról.

A szakértők úgy vélték, ma minden bizonnyal bejelentik a globális egészségügyi vészhelyzetet, ám a WHO ma ismét ülésezett annak érdekében, hogy megvizsgálja, vajon a járvány igényel-e közegészségügyi sürgősséget.

A WHO főtitkára korábban Pekingbe utazott Hszi Csin-ping kínai elnökhöz, ahol azt mondta:

„Döbbenetes a kínai vezetés és a nép eltökéltsége, hogy megfékezzék a koronavírus-járványt. 

Ők szenvednek a legtöbbet. Ők és a gazdaságuk viseli a járvány terheit, és ők hozzák a legtöbb áldozatot a megfékezése érdekében" 

– olvasható az Index cikkében. Mint hozzátette, az egész világnak cselekednie kell a járvány megállításáért. 

Kimondta:a WHO megbánta, hogy a múlt héten a járvány nemzetközi veszélyességét csak mérsékeltnek minősítette a magas helyett.

13 óra 30 perckor kezdődött el a tanácskozás a koronavírusról Genfben, a szervezet pedig kora este a következő tweetet tette közzé a hivatalos oldalán.

A tanácskozás ezt követően még órákon át tartott, a konferencia egyes momentumairól folyamatosan híreket közöltek Twitter-oldalukon, majd néhány perccel kilenc előtt bejelentették a nemzetközi egészségügyi vészhelyzetet!


OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 7061





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet