​Kijárási tilalom, kocsmatilalom - Az oltatlanokra javasol rendkívüli korlátozásokat lengettek be!

2021. november 11., csütörtök
Erőteljes korlátozásokat szorgalmaz azokra a magyar emberekre Boldogkői Zsolt virológus, akik nem vették még fel a koronavírus elleni vakcinát.

Boldogkői Zsolt virológus szerint elsősorban az oltatlanokat kellene szigorúan korlátozni - számolt be csütörtök este az RTL Híradó. Példaként említette:

az este 8 vagy 10 óra utáni kijárási tilalmat az oltatlanok esetében,

a tömegközlekedésre való felszállás tilalmát,

vidéken a kocsmába járást kötné oltási igazolványhoz.

De tudjuk azt, hogy az oltottak is képesek megfertőződni és továbbadni a vírust, noha sokkal kisebb eséllyel, mint a nem oltottak, ezért azonnal bevezetném a kötelező maszkviselést minden intézményben - fejtette ki a szakember.

Boldogkői Zsolt már korábban is tett határozott javaslatot a járvány megfékezésére, júliusban például azt mondta, hogy ha nem tesszük kötelezővé az oltást, nem fogunk tudni megszabadulni a koronavírustól.

Nem ő az első egészségügyi szakember, aki azt kezdeményezi, hogy az oltatlanokat erőteljesebben büntessék a jelenleginél (jelenleg rendezvényekre írták elő az oltási igazolványt):

Az elmúlt napokban rendkívüli mértékben romlott a magyarországi járványhelyzet, amelyre a kormány is reagált és reagálni készül. Új oltási akciót hirdet november végére és Varga Mihály pénzügyminiszter új korlátozásokat vetített előre.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 176782

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet