Kimondta az Egészségügyi Világszervezet, hogy durván káros az egészségre!

2019. július 27., szombat
Mégis rengetegen használják… hazánkban is sok tízezren mérgezik vele magukat!

Nem csak rákot okoz, képes lehet akár érelmeszesedést, agyvérzést előidézni.

Sőt, egy új, borzalmas jelenség, az úgynevezett popcorn tüdő legfőbb előidézője… Ez egy visszafordíthatatlan súlyos állapota a tüdőnek.

A WHO – Egészségügyi Világszervezet – végre kimondta hivatalosan is, hogy mennyire súlyosan káros az elektromos cigaretta.

Ezt korábban is sejteni lehetett, már évek óta léteztek különféle tanulmányok erről, most azonban ezt hivatalosan is állásfoglalásba “tették”.

Az elektromos cigaretta káros az egészségre, és szabályozni kell használatát – olvasható az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteken közzétett jelentésében.

Ezzel elismerték a legnagyobb félelmeket.Mégpedig azt a tény, hogy a dohányipar és az elektromos cigi gyártók lényegében becsapták az embereket.

Kezdetben ugyanis egyértelműen úgy voltak hirdetve, mint a cigi egy egészségesebb, kockázatmentes alternatívái.

Mára kiderült, hogy ez nemhogy nincs így, de bizonyos szempontból még károsabbak is, mint a hagyományos cigi.

Sőt, a hivatalos állásfoglalás szerint nem segítik a daganatos betegségek elleni harcot, és a dohányzásról való leszokáshoz se ajánlják.

A WHO programmenedzsere szerint az e-cigi egyedüli célja, hogy a dohánycégek kiterjeszthessék piacaikat, miközben azt állítják, az elektromos cigaretta nem károsítja a szervezetet.


OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 39423

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet