Kínai csoda: 91 méteres csigalépcső a hegyek között!

2016. október 23., vasárnap




Linzhou közelében Taihang hegyei között egy olyan titokzatos csigalépcső húzódik, ahonnan a fél vidéket be lehet látni. A hely egyszerre szemkápráztató, és ijesztő.

A Taihang hegyvonulatai között található különleges kínai építmény egyedülálló, és nagy múltra tekint vissza.

Első ránézésre is szembetűnik, hogy egyszerre magas és rendkívül keskeny a csigalépcső, mely egy meredek sziklafal mentén 91 méteres magasságokig is feltör.

A látvány annyira sokkoló a magasból, hogy a csigalépcsőn csak 60 éves kor alatt szabad végigmenni, mivel sokan tartanak attól, hogy az épület spontán szívmegállást okozhat a túlzott izgalomtól.

Szinte bárkit képesek tériszonyosság változtatni, és az egyébként edzett falmászók is arról számoltak be, hogy a csigalépcsőn végigmenni nem volt gyerekjáték, és éreztek magukban egyfajta bizsergő félelmet.

Kalandos a fel és lejövetel, mert a szél keresztülfúj a sziklafal mentén a lépcsőn, és olykor még a madarak is átrepülnek ott.Többször történtek már enyhe balesetek, amikor is madarak ütköztek össze a lépcsőn közlekedő járókelőkkel.

A 60 éves korhatárt olyannyira komolyan gondolják, hogy még egy papírt is aláíratnak velük, melyben nyilatkozniuk kell, hogy nem rendelkeznek semmiféle szívbetegséggel.

Aki járt már ott, az csak ajánlani tudja, mert csodálatos kaland. A látvány pedig a lépcső legtetejéről egyenesen káprázatos, így megéri felmenni. Még akkor is, ha meg kell küzdeni a lépcsőfokokkal.

érdekes hihetetlen érdekesség érdekes helyek


Megtekintések száma: 82844





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet