​Kínai zombi apokalipszistől retteg a világ: sokkoló felvételek kerülnek napvilágra

2022. szeptember 16., péntek




Tényleg Kínából robbanhat ki a világtörténelem első és egyben pusztító zombijárványa?

Jön az emberiség vége?

Új trend kezdett el futótűzként terjedni a TikTokon, „Zombik Kínában” címmel, ami mostanra olyan méreteket öltött,

hogy egyesek elkezdtek túlélő terveket kovácsolni, ha nemsokára beköszöntene a világvége.

Az említett hashtagre már 4 milliónál is többen kattintottak rá, valamint osztották meg az ezzel kapcsolatos gondolataikat, aggodalmaikat, esetleg ötleteiket, így eljött az a pont, hogy valóban meg kell nyugtatni néhány embert: nem közeleg semmi ilyesmi.

Ennek ellenére hihetetlenül pörög a téma a platformon, amit állítólag az

„Ezért fog Kínából elindulni a zombi apokalipszis” című 2021-es cikk váltott ki, benne az író katasztrófa-elméletével, amelyet az 1986-os csernobili katasztrófával támasztott alá.

Elmondása szerint egy élőhalottak által jelentett világvége leghamarabb egy olyan kommunista országban kezdődhet el, mint Kína.

Ugyanis a nyugaton nem tartják titokban a végsőkig a világot fenyegető eseményeket.

Mindemellett Max Brooks Z világháború könyvéből is idézett, amelynek fiktív történetében Kína az utolsó pillanatig tagadta az élőhalottak létezését, miközben a kormány végig azon igyekezett, hogy eltussolja az igazságot

– írta az Index.

Kérdéses azonban, hogy ez hogyan váltott ki kész hisztériát 2022-ben, mialatt az emberek azzal ijesztgetik egymást és saját magukat,

hogy Kínában már biztosan a spájzban vannak a csoszogó holtak, amit egyesek viccre vesznek, mások viszont halálosan komolyan.

Sokan továbbra sem értik, miért beszél mindenki kínai zombikról,

Twitteren például már rengeteg ehhez kapcsolódó bejegyzés és mém született, míg mások már a Resident Evil-filmekkel készülnek a lehetséges harcra.


Megtekintések száma: 34572





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet