Kincset szállító náci tengeralattjáró roncsait találhatták meg: hatalmas felfelezés! Megvan a nácik elveszett aranya?

2018. április 15., vasárnap
123 méteres mélységben találták meg, a homokba fúródva!

Egy különleges tengeralattjáró ronscaira találtak nemrég a homokba fúródva. A kutatások során kdierült, hogy a 123 méter méylre temetődött roncsok kinsceket rejthetnek.

Méghozzá az sem kizárt, hogy a náci elveszett aranykészletének egy részét rejthetik.

Ez volt a legmodernebb ilyen jármű, amelyet a németek a háború során építettek. nem véletlen, ugyanis az értékes rakományt védeni kellett, és a lehető legtitkosabb módon szállítani, elrejteni.

Dánia köezlében, a Skagerrak tengerszorosban bukkantak rá.

A múzeum kutatói megvizsgálták és feltérképezték az Északi-tengerben lévő roncsot. A tengerfenék szkennelése során tűnt fel az U-3523-as jelű, XXI típusú tengeralattjáró Skagentől 10 tengeri mérfölddel északra.

1945 május 6-án süllyedhetett el a roncs, méghozzá egy brit repülőgép lőhette ki eredetileg.

Már régóta tudott volt az a pletyka, mely később több helyen is megerősítést nyert: a náci tengeralattjárók fedélzetén titokban náci aranykincseket szállítottak.

A múzeum szerint a most felfedezett jármű megállás nélkül eljuthatott volna Dél-Amerikába.

És egy időben Dél-Amerikába próbálták szállítani a nácik az aranykészletét, nem véletlenül merültek fel azok a pletykák is, miszerint Hitler is ide menekült a világháború után, túlélve az egészet.

Az Argentin dzsungelekben számos bizonyíték van rá, hogy németek egy csoportja élhetett itt elzártan, bujkálva a teljes megtorlás előtt.

A dán partok előtt meglehetősen kényelmetlen pozícióban fekszik a jármű: orra a homokba ágyazódott, fara hús méternyire kiemelkedik a tengerfenékből. 

Mindössze 9 tengeri mérföldre található attól a helytől, melyet a brit harci repülők egykor megadtak a kilövés helyszíneként.

A kutatók remélik, hogy hamarosan sokmindent megtudhatunk és igazolást nyerhetnek a náci legendák a nagymértékű aranykincsekről és azok elrejtéséről is.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány történelem arany kincsek nácik


Megtekintések száma: 21818

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet