Kirobbanhat korunk nagy háborúja: ledől az első dominó? Ez elindíthat egy háborús láncolatot?

2018. november 27., kedd




Oroszország tüzet nyitott az ukrán hajókra a Kercsi-szorosnál, hadiállapot bevezetését javasolja az ukrán elnök!

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) krími határőrszolgálata vasárnap tartóztatott fel három ukrán hadihajót, amelyek engedély nélkül hajóztak orosz vizekre a Krím félsziget közelében.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) határőrsége tüzet nyitott vasárnap a Kercsi-szorosból kifelé tartó három ukrán hadihajóra, a támadás következtében az eddigi adatok alapján hat ukrán tengerész megsebesült, közülük kettő súlyosan – közölte az ukrán haditengerészet sajtószolgálata.

Korábban még csak két sebesültről volt információ. 

Találat érte a két páncélozott tüzérségi kishajót, a harmadik – egy vontatóhajó – is megállásra kényszerült. Az ukrán haditengerészet tájékoztatása szerint mindhárom hajót orosz különleges egységek szállták meg.

Az orosz hatóságok az ukrán hajókat az oroszországi Kercs kikötőjébe szállították, a legénység ellen államhatár megsértése miatt indítottak büntetőeljárást. Az ukrán félnek előre értesíteni kellett volna az orosz hatóságokat a hadihajók útjáról, ám ezt nem tették meg.

Moszkva: Kijev készítette elő és szervezte meg a provokációt

Az FSzB szerint Ukrajna a felelős a Krím félsziget és Krasznodari terület közötti Kercsi-szorosban vasárnap történt incidensért. 

Az FSzB vasárnap esti közleményében azt állítja: megdönthetetlen bizonyítékkal rendelkezik arról, hogy a “provokációt” Kijev készítette elő és szervezte meg, és hamarosan nyilvánosságra is hozza.

Nógrádi György az Echo TV-ben beszélt a Kercsi-szorosu incidenst

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő elmondta, Ukrajna célja, hogy külső erőket is bevonjon Oroszországgal való konfliktusába.

Az ECHO TV Napi aktuális című műsorában Tóth Norbert nemzetközi jogász beszámolt a tengerjogi egyezményről, amelyhez mind a két országnak tartania kellene magát. K. Debeceni Mihály ukrajnai újságíró pedig ismertette, a 60 napos hadiállapotot 30 napra redukálná Petro Porosenko.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes politika harmadik világháború háború


Megtekintések száma: 21323





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet