Kirobbant a harmadik világháború? Izraerl légicsapást mért Szíriára!

2018. május 9., szerda




Úgy tűnik, a háborút már semmi nem állíthatja meg. Eszkalálódhat ez egy globális háborúvá?

Nem akármilyen folyamatok zajlanak a Közel-Keleten. Arról van szó, hogy egyre inkább ezskalálódni látszott az elmúlt napokban valami, aminek lehet hogy már a diplomácia sem szab majd gátat.

Legalábbis ezt állították már akkor ius az elemzők, most pedig teljesen elpattant a cérna.

A világ politikai eseményei hihetetlen ütemben gyorsultak fel, és mindenki csak kapkodja a fejét.

Donald Trump néhány órája jelentette be, hogy felrúgja az Iránnal kötött atomalkut, aminek óriási visszhangja lett. Az elnök egész pontosan ezt mondta:

“Az Egyesült Államok minden olyan országot is kész hasonlóan büntetni, amely segíti Iránt a nukleáris fegyverkezésében. Amerika nem asszisztál egy nukleáris zsaroláshoz. Nem engedjük, hogy amerikai városokat pusztulással fenyegessenek, és nem engedjük, hogy egy olyan rezsim, amely Amerika halálát skandálja, hozzáférjen a világ legveszélyesebb fegyvereihez “

Jiszráel Kac hírszerzési és közlekedési miniszter a Jediót Ahronót című újság honlapján, a yneten jelentette be, hogy az izraeli légierő hajtotta végre a légicsapást. 

A támadás néhány órával azután történt, hogy Donald Trump, amerikai elnök bejelentette, felmondja az iráni atomalkut.

Trump közlése után az izraeli hadsereg óvóhelyek megnyitására adott utasítást a Golán-fennsíkon, és légvédelmi egységeket telepített az északi határvidékre, miután szokatlan iráni csapatmozgásokat észleltek Szíriában.

A Damaszkusz által azonnal Izraelnek tulajdonított légicsapásban kilenc Iránhoz köthető fegyveres is életét vesztette.

Kilenc halottról adott hírt a szíriai harcokat nyomon követő Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű emigráns szervezet is. Damaszkusz szerint viszont a támaszponton csak anyagi károk keletkeztek.

Jiszráel Kac beismerése szokatlan, ugyanis Jeruzsálem korábban nem vállalta magára a Szíriában végrehajtott, és a külföldi médiában általában neki tulajdonított szíriai rakétatámadásokat, noha nem is cáfolta, hogy szerepe lett volna bennük.

Sokak szerint ezzel gyakorlatilag a harmadik világháború, vagy legalábbis az azt megelőző fegyveres konfliktusok vették kezdetüket.

Ha ez így van, akkor egy igen nehéz, sok áldozattal járó és szomorú időszak fog az emberiségre köszönteni.

Sok elemző már nem reménykedik a diplomáciai megoldások hatásosságában.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség összeesküvés politika harmadik világháború háborúk


Megtekintések száma: 45465





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet